bloghoved rene løhde

Prøv Skyen i dag

I forbindelse med de sidste 3½ måneders produktion af Windows Azure har jeg oplevet en del ups'n'downs. Med sans for det dramatiske vil jeg fokusere på det negative.

Traditionelt er det nemt at komme i gang med Microsoft teknologi og værktøjer. Der er gratis version af de fleste udviklingsværktøjer og en meget grundig dokumentation. Helt i tråd med denne nemme adgang til platformen har man også kunnet prøvet Windows Azure uden beregning  siden Oktober 2008. I dag er det så kun MSDN og Bizspark kunder som kan få gratis ressoucer på Windows Azure. Så skulle man tro at de fleste MSDN abonnementer i Danmark har prøvet Azure, ikk' ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4e398ff7b.gif" alt=")'

Det er ikke tilfældet. De fleste har haft ambition om at prøve, men der er en show-stopper. Man skal nemmelig registrere et kreditkort i forbindelse med aktiveringen af sine gratis Azure ressourcer. Kreditkortet skal vi, hos Microsoft, bruge hvis f.eks de 750 gratis timer per måned overskrides. Herefter vil vi afregne timer mod det registrerede creditkort.

Den gode nyhed er at Daniel Frost har fået fat i 400 'timebombed gratis' accounts, som han uddeler fra sin hjemmeside. Hvis dette ikke skulle være motivation nok til at prøve Windows azure, så har han også lavet en konkurrence med flotte præmier til en række tilfældigt udvalgte Azure deployments.

Take it for a spin ? og fortæl mig så hvad I syntes om platformen.  

PS ...lige for at slå det fast: Disse accounts er til at afprøve Windows Azure i vore datacentre. Man kan stadig simulere Windows Azure på sin egen laptop, men det er jo ikke helt det samme som at se sin applikation køre i Skyen.

Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Michael Coene

en helt vejledning om hvordan man skal downloade et program og køre det i Azure, men ingen mulighed for at vide hvad programmet laver... Daniel Frost siger ikke engang hvad hans program laver. Et vist sikkerhedsrisiko vil jeg sige.

  • 0
  • 0
#4 René Løhde

Ja, jeg er også en smule overrasket over tilgangen. Jeg tror det er en applikation som indgår i et DOS attack mod strategiske mål, lige så snart han har fået udstedt de 400 accounts :-)

Er der nogen der har installeret hans applikation, som kan give svaret?

-René

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere