kramselund jereminsen

Proaktive Skattefar men nedslået NemID

Jeg var lige ved at overse den, eller smide direkte i spammappen.

Illustration: screenshot HLK

Linket er forøvrigt til https://www.tastselv.skat.dk/borger/link?appl=retforskudsopgoerelsen som er et generelt link, der ender på Skat.dk, fint nok.

Illustration: screenshot HLK

... ja NemID - kurven med de mange æg. Man plejer jo at tale for og imod at putte alle sine æg i samme kurv, men det lader til at kurven NemID desværre ER i stykker.

Jeg havde faktisk NemID papkortet på bordet da jeg blev opmærksom på at NemID potentielt ikke var tilgængeligt og ganske rigtigt. Jeg ved naturligvis ikke som almindelig dansker at dette er tilfældet, men da jeg læser version2.dk ivrigt så vidste jeg det da jeg forsøgte at komme ind.

Jeg er generelt imod DDoS som aktionsmiddel, det skader vores internet fordi det gør det nemt for TB(S) (også kaldet frihedsbremsen) og andre at sige vi skal have MERE kontrol med det uregerlige internet.
Til gengæld understreger det jo 100% vores tidligere diskussioner omkring NemID som single-point of failure (altså single point of failure i praksis, udover alle de mange andre niveauer som NemID fejler på).

Fuck dig NemID jeg HADER dig.
Mere konstruktivt så håber jeg en politiker eller to indser at hele NemID systemet er bygget til at fejle og jeg er spændt på hvad de foreslår som forbedring.

... og nu venter jeg blot på at svigerfar ringer til mig og beretter at han ikke kan komme ind på tipstjenesten. Ham taler jeg jævnligt med grundet de 5 java opdateringer og problemer der har været over de seneste par måneder. Han er nu flink og han er generelt dygtig med den nye laptop som han købte selv for nyligt (Macbook Pro 13").

PS Jeg brugte forøvrigt min tastselv kode fra Keychain.app på min Mac med dato 8/3 2011. Gamle koder forgår sjældent? ;-) og jeg betaler stadig for meget i skat, men skal have ændret nogle punkter på forskudsopgørelsen, så det er jo meget rart at få gjort.

Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Frithiof Andreas Jensen

Mere konstruktivt så håber jeg en politiker eller to indser at hele NemID systemet er bygget til at fejle og jeg er spændt på hvad de foreslår som forbedring.

Man skal passe meget på med at påkalde Regeringens "Omvendte Kong Midas"-potentiale.

Jeg forestiller mig det bliver noget i retning af det her. Via et EU-cyber-security-initiative-direktiv besluttes det at; for at komme på internettet skal borgeren anvende et Unikt ID som al trafik kan refereres tilbage til.

Regeringen træder i karakter og Løsningen er naturligvis en login-procedure baseret på ... NemID.

  • 8
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere