Privacy er bare SÅ 90'er-agtigt

Jeg talte om prisen for privatliv til Driving-IT'16 og det er en af meget få gange hvor et foredrag er sluttet med en konklusion som jeg overhovedet ikke selv var enig i.

(Der dukker noget video op på et eller andet tidspunkt)

Jeg forholdt mig med vilje slet ikke til præsidentvalget i USA, for i bund og grund ville der ikke blive den helt store forskel hvis det var Hillary eller Trump der fik magten over NSA, FBI, NRAO osv.

Mine personlige odds for valget var 50/50 hvilket, hvis det havde været baseret på andet end mavefølelse, ville give mig lov til at sige "Up yours!" til Nate Silver.

Jeg behøver næppe påpege, at en præsident der ikke mener kvinder har privatlivsrettigheder i trussen nok ikke vil gøre teknoliberalisternes utopiske drømme om kryptografisk privatliv til en mærkesag.

Det får naturligvis ikke den ansvarlige danske minister til at opsige samarbejdsaftalen mellem FE og NSA og de i det danske fibernetværk installerede wiretaps bliver der ikke rørt ved.

Hold øje med om EL's Pernille Skipper stiller drillespørgsmål til ministeren om emnet, eller om hendes plads i Kontroludvalget forhindrer det, på den ene eller anden måde...

Og glem så alt om elektronisk privatliv, det bliver der ikke mere af nu.

phk

Kommentarer (5)
Anne-Marie Krogsbøll

"Og glem så alt om elektronisk privatliv, det bliver der ikke mere af nu."

Nej - udsigterne er skræmmende. Og det bliver nok meget svært at finde en måde at redde Snowden på, når Trump og Putin bliver enige om en byttehandel på et tidspunkt. Forhåbentlig er alle verdens privacy-genier allerede i gang med at udtænke en plan - inden den eneste kommunikationsmulighed om den slags bliver brevduer (hvorefter de nok bliver forbudt at holde).

Kenn Nielsen

Mon ikke 'man' er politisk tonedøv, hvis man går til valg på at stække landets cyberkræfter - i et land hvor man bruger hackbare valgmaskiner.

Uanset udfaldet, ville jeg ikke forvente andet end at overvågningen vokser.

Udviklingen i privacy kan vi selv gøre lidt for.

K

Adam Hansen

Interessant perspektiv!

Det bliver umådelig spændende at se, hvad der er næste skridt og hvordan fremtiden vil se tilbage på os og den udvikling, der netop gennemgås i disse år.

Alting kan udnyttes, og det vil private oplysninger også blive. Så håbet er vel blot at "de gode" vinder på den lange bane, og at personlige IT-angreb som f.eks. identitetstyveri hører et fåtal til.

/Hans - Fra http://www.autoophuggeren.dk/

Log ind eller Opret konto for at kommentere