Poul-Henning tog Drupalcon med storm

Tredjedagen af Drupalcon er i gang, og det betyder, at 1.000 entusiaster igen er samlet i Bella Center for at diskutere, udvikle og dele erfaringer om det open source-baserede content management-system Drupal.

Tirsdag var den første konference-dag, og førstedagens hovedtaler var Drupal-stifter Dries Buytaert. Han fortalte om status for Drupal-projektet og fokuserede også på, hvor Drupal vil være i 2020.

Ifølge ham er den overordnede Drupal-udfordring, at den enorme vækst i systemets udbredelse forventes at fortsætte. Som eksempel på denne udbredelse blev nævnt, at New York Stock Exchange har valgt at satse på Drupal som platform og for tiden er på jagt efter 50 Drupal-udviklere.

Spørgsmålet er, hvordan et open source-projekt håndterer denne form for vækst, og hvordan systemet bliver modent til ikke bare at køre nogle af verdens største websites, men også fungere som frontend for eksempelvis bankautomater eller netværksroutere.

Dries Buytaerts oplæg blev afsluttet med det traditionelle gruppefoto (Foto: Morten Wulff, klik på billedet for at se det i fuld størrelse)

![Eksternt billede](http://www.version2.dk/modules/xphoto/cache/49/6949_450_1024_0_0_0_0.jpg" alt=")

Gårsdagens bedste indlæg, som jeg oplevede det, kom dog fra Version2's egen blogger Poul-Henning Kamp, der overbevisende og underholdende fortalte om, hvorfor et content management-system skal nøjes med at redigere indhold og lade andre teknologier om at publicere det.

Poul-Henning Kamp er selv en smule mere beskeden, og du kan se hans indlæg om deltagelsen på Drupalcon her.

Helt konkrete talte han selvfølgelig om Varnish, som er den caching-teknologi, han oprindeligt skrev for det norske medie Verdens Gang, men i dag benyttes af mange af de største websites i verden, herunder Facebook.

Poul-Henning Kamp aner intet om Drupal og har selv en hjemmeside skrevet for mange år siden i en teksteditor i HTML 3.2, men kunne alligevel matche flere af Drupals kerneudviklere, som i dag benytter Varnish til deres kunder og havde ønsker til nye funktioner.

Blandt andet gik diskussion på understøttelse af Edge Side Includes (ESI), som gør det muligt at cache dele af en side, modsat typisk benyttelse af Varnish, hvor anonyme brugere får en cachet side, mens brugere, som er logget ind, ryger forbi cachen.

Varnish understøtter i dag ESI, men der er stadig et stykke vej for både Varnish og Drupal, før det kan integreres helt.

Reaktionerne på Poul-Henning Kamps indlæg på Twitter efterfølgende var da også overvældende positive. I de kommende dage kan du i øvrigt på forsiden af Version2 se de seneste Twitter-beskeder, som handler om Drupalcon.

Lige nu sidder jeg og hører webudvikler Johannes Wehner fra Information fortælle om avisens brug af det semantiske web på information.dk, inden PHP-skaber Rasmus Lerdorff om lidt går på den store scene for at fortælle om hastighed og skalering i Drupal.

Hvad er dine oplevelser fra de første dage?

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere