POLA Flagdag Bikeshed

Det er helt OK hvis I ikke kan parse rubrikken, indenbords lingo er ikke beregnet for landkrabber.

Og dog ?

De tre ord i overskriften (der hedder en "rubrik" hos avisfolk") har alle lige været aktiveret i FreeBSD projektet og det gavnede måske en smule hvis de var kendt i bredere kredse.

POLA, eller Principle Of Least Astonishment, betyder at hvis man laver om på noget, så prøver man at undgå at alt for mange falder af i svinget. (Jeg har forsøgt at finde oprindelsen til dette pragtfulde udtryk, men det er ikke lykkedes mig, hvis nogen kender den vil jeg meget gerne høre om det!)

Vi har lige droppet det traditionelle /usr/X11R6 direc torytræ i FreeBSD, nu om dage er forskellen på grafiske og ikke grafiske programmer udelukkende af arkælogisk interesse.

POLA princippet tilsiger at der børe være et symbolsk link fra /usr/X11R6 til /usr/local, således at folks scripts ikke brækker sig i lårtykke stråler uden god grund.

En Flagdag er en dag hvor alle skal engageres, f.eks når man skifter fra GCC version 3 til 4 eller fra Xorg version 6 til 7. Vi kippede dobbelt og tog dem begge i et hug, det var nok lidt mere end POLA kunne klare.

Og Bikesheds ' Cykelskure ' De kommer hvergang der foreslås eller foretages en eller anden letforståelig ændring i forhold til hvordan folk altid har troet at verden var eller skulle være. Som f.eks hvorfor GCC og Xorg opdateringer ligger lige oven i hinanden.

Bikesheds har deres helt egen historie og hvis det ikke var for en email jeg sendte for mange år siden, så ville de være gået i glemmebogen (ISBN: 978-1568490151).

I stedet for at gentage mig selv her, så vil jeg bare henvise jer til at kigge på bikeshed.org (eller, hvis i foretrækker det: blue.bikeshed.org eller red.bikeshed.org eller ...)

Det er et par hyggelige fyre fra SubVersion projektet der har lavet bikeshed.org domænet, det opstod i forbindelse med et foredrag de giver ((http://video.google.com/videoplay?docid=-4216011961522818645)), om hvordan man undgår folk der forpester luften i et Open Source Projekt.

For virkelige kendere, læs Wikipedias "Color of the bikeshed" entry og kig så i sidens historie. Nogen af os kan godt se det hysterisk morsomme i at netop den side blev ramt af et bikeshed :-)

Den herivende M'lady Redactricen siger at vi skal have "noget gang i den" her i debatten, så lad mig slutte med at stille et trick-spørgsmål:

Er problemet med Microsofts software at de følger POLA for meget eller for lidt ?

phk
(Der stadig ikke har fået Java, OO og Firefox til at virke samtidig endnu)

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

Producing Open Source Software er en af mine favoritbøger. Uden at den bliver for teknisk fortæller den om dynamikkerne i open source projekter/miljøer. Den kan varmt anbefales.

Angående POLA minder det mig om UNIX historien, systemkald m.v. - uden at jeg dog har hørt det beskrevet som POLA. Mon ikke Peter Salus kan hjælpe med at finde oprindelsen? PHK du kan sikkert hurtigt finde hans e-mail adresse :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere