per lolk bloghoved

På vej til VMworld 2017 - pain killers på vej?

Så er jeg på vej til VMworld for første gang i mit liv – spændende, når man var med til at levere de allerførste løsninger i starten af 00'erne. Siden har jeg on and off arbejdet med VMwares løsninger, som nu vel må siges at være en defacto standard inden for enterprise datacenterløsninger.

En placering jeg selv et par gange også offentligt har undret mig over, om de kunne holde, med Microsoft med Hyper-v og Azure som kraftige bejlere til tronen. Men VMware har formået at holde fast og med en finansiel vækst på over 10 procent er der vel også tale om, de stadig erobrer markedsandele.

På den amerikanske version af VMworld i sidste uge, løftede de sløret for produkter, der forbedrer sikkerheden og faciliterer deling af systemer og applikationer på tværs af organisationen.

Derudover berettede de om udviklingen i deres samarbejde med Amazon, som efter min vurdering kan blive game changeren, der for alvor sætte skub i brugen af cloud datacentre som alternativ til traditionelle datacentre. Det bliver interessant at se, om VMware præsenterer reelle pain killers - eller om vi bare får vitaminer til datacenteret.

Samarbejde med Google Cloud?

Jeg håber også der bliver lejlighed til at studere nogle af de produkter, der endnu ikke er så udbredt i Danmark, for VMware leverer jo også ting, der er ganske anderledes end flagskibsprodukterne indenfor virtualisering.

Og så er der jo lovet flere nyheder, man kan gisne lidt op på forhånd: Kunne det være at samarbejde med Google Cloudservices? Sikkerhedsprodukter a la IBM Q-Radar, der leder efter unormal adfærd? I forhold til sidstnænte, har VMware en unik mulighed for at lave et effektivt produkt baseret på den grænseflade og integration de allerede har etableret til servernes operativsystem og applikationslag.

Der er et par spændende dage i vente, hvor Version2 har givet mig fornøjelsen af at dele det mest interessante med læserne i en række artikler.

Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Michael Rasmussen

"En placering jeg selv et par gange også offentligt har undret mig over, om de kunne holde, med Microsoft med Hyper-v og Azure som kraftige bejlere til tronen" Jeg tror, man skal lide af udpræget tunnelsyn, såfremt man ser Hyper-v som den største konkurrent til VmWare. Det er nærmere ovre i OSS verdenen, man skal finde VmWares største udfordre.

 • 2
 • 1
#2 Jesper Hansen

Kan du uddybe det? Målt på markedsandele har jeg ikke set nogen være i nærheden af Hyper-V, når det kommer til at konkurrere med VMware.

Til bloggen:

Derudover berettede de om udviklingen i deres samarbejde med Amazon, som efter min vurdering kan blive game changeren, der for alvor sætte skub i brugen af cloud datacentre som alternativ til traditionelle datacentre.

Som jeg forstår det (jeg har ikke brugt meget tid på det, så tilgiv mig hvis jeg tager fejl), er slutproduktet det bare en VMware VM i et Amazon datacenter. Hvorfor er det federe end en VM i AWS, GCE eller Azure, som alt andet lige må være mere integreret med de øvrige services?

On a sidenote.. Spøjst så mange forskellige måder man stadig ser folk skrive "VMware" på :-)

 • 0
 • 0
#4 Jesper Hansen

Jeg forstår ikke dit spørgsmål. Hvorfor skulle software der ikke koster noget, ikke kunne måles i markedet?

Men lad mig omformulere så.. Hvorfor er OSS verdenen en større konkurrent til VMware, end Hyper-V?

 • 0
 • 0
#5 Michael Rasmussen

Jeg forstår ikke dit spørgsmål. Hvorfor skulle software der ikke koster noget, ikke kunne måles i markedet?

Markedsandele er opgjort i økonomiske termer - antallet af solgte licenser.

Men lad mig omformulere så.. Hvorfor er OSS verdenen en større konkurrent til VMware, end Hyper-V?

Tænk på container og docker. Fremtiden er ikke full blown VM, men specifikke software baserede løsninger leveret i en container.

 • 0
 • 1
#7 Jesper Hansen

Markedsandele er opgjort i økonomiske termer - antallet af solgte licenser.

Mig bekendt publicerer hverken Microsoft eller VMware deres salgstal. Og begge leverer en gratis hypervisor, som alt andet lige ikke tæller med i solgte licenser.

Tænk på container og docker. Fremtiden er ikke full blown VM, men specifikke software baserede løsninger leveret i en container.

Jeps.. Både Microsoft og VMware er skam i fuld gang på det område også.

 • 0
 • 0
#8 Ivo Santos

for dem som baserer deres løsninger på Microsoft, så er hyper-v vel det rette svar når vi taler om små virksomheder det kan de fleste vel finde ud af. To server plus datacenter versionen af windows server og behøver man stort set ikke at tænke på server licenser. Vælger man derimod VmWares løsning så skal man op med pengepungen to gange. En gang for VmWare licenser, og en ekstra gang for Microsoft licenser så den løsning er naturligvis noget dyrere for små virksomheder.

Det er klart af for store virksomheder så som Mærsk og lign. er naturligvis ikke helt så ligetil med hensyn til valg af hypervisor, men de har så også en større pengepung, og deres problematik er for komplekst til denne artikel.

Er ens løsninger baseret på f.eks. Linux eller unix, så kan VmWares løsning være den rette løsning da man ikke skal tænke på ekstra licenser til Microsoft, hvilket igen er fint for små virksomheder.

Naturligvis findes der også Unix / Linux versioner som ikke kræver at man indkøber licens til enten VmWare eller Microsoft. Jeg kan ikke forestille mig at hverken Google eller Facebook benytter sig af produkter fra enten VmWare eller Microsoft.

For en nybegynder er hyper-v og .net nok den nemmeste at bruge da opsætning af windows server og iis er relativt nemt at arbejde med.

Den sidste med Unix / Linux uden brug af virtualisering kræver naturligvis en he del viden og erfaring som ikke alle nybegynder kan hitte ud af.

Men alligevel er det da lidt spændende at følge med i hvad der sker på området.

 • 0
 • 0
#9 Per Lolk

Tunnelsyn eller ej - der er helt sikkert andre konkurrenter til VMware end Microsoft, og jeg er ikke sikker på, at vi om få år har hypervisors og operativsystemer som vi kender det idag, og om diskussionen derfor er relevant.

Men det er i hvert fald en kendsgerning i dag, at VMware er glade for, at de på 1 år er lykkedes med at lave den integration til AWS, som de lovede. Det må alt andet lige være en torn i Azures øje.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere