På Konference

Som konference-arrangør må man jo tage lidt rundt og se på andres konferencer, dels for at se hvad de gør godt og skidt, og dels for at gøre lidt talent-spejderi. Her er lidt kommentarer fra min tur til RailsConf'07 i Portland, OR.

Dette års RailsConf var blot den anden af slagsen. Sidste år var der ca. 500 deltagere i Chicago, i år var der 1600 i Portland. Det er jo imponerende, og siger en hel del om det momentum Rails er ved at have.

Ved en af plenum-foredragene fik vi lidt indblik i hvilken slags deltagere der var tale om: mere end 1/3 fra start-ups, og mere end 1/3 fra PHP community, og ikke ret mange fra services/konsulent-virksomheder. Fra dette og hvad jeg ellers hører fra folk vil jeg så tillade mig at aflede -- at Ruby on Rails primært fænger i virksomheder hvor der er frie tøjler til at vælge teknologi (startups) -- og som en "bedre PHP". Det er i sagens natur svært at introducere Ruby og Rails i organisationer der allerede har en hel masse anden teknologi kørt i stilling.

Der er imidlertid fortsat en masse tegn i sol og måne, der taler for at det kommer til at gå hurtigt med at få Ruby og Rails mere udbredt. Fx skriver ThoughtWorks -- som var en af hovedsponsorerne for RailsConf -- på deres hjemmeside at mere end fyrre procent af deres nye projekter nu udvikles med Ruby on Rails. Wow! ThoughtWorks er en stor konsulent-bix med stor indflydelse på trends -- det er fx dem der står bag cruisecontrol -- og de satser stort på Ruby on Rails. Men også andre -- som fx Sun Microsystems, og Microsoft har været ude med annonceringer om spændende Ruby projekter -- Sun's JRuby og Microsoft's IronRuby. Der er helt sikkert godt gang i gryden her.

Men hvad så med konferencen? Jeg synes at det var svært at være deltager på den. Det virker som om Rails community er noget indspist, og det er svært at følge med når man som jeg ikke er med helt fremme, kender alle core developers, og hvad der er blevet skrevet på de 5 væsentligste Ruby/RoR blogs de sidste par uger. Som konferencedeltager var det svært at navigere i programmet -- at vælge hvilke foredrag man skal gå til -- fordi de ikke var kategoriseret eller organiseret på nogen måde. Der var 3-4 parallelle spor, med alle ting blandet sammen. Arrangørerne kunne nok med fordel organisere programmet i emner, og beskrive noget om niveau eller forudsætninger for de forskellige foredrag.

Kvaliteten af foredragene varierede meget. Avi Bryant (det er ham der har lavet Seaside web-frameworket) holdt en blændende keynote, der dog ikke havde så meget med Rails at gøre direkte. Det eneste foredrag der havde deltagelse af "core team" var et andet plenum-foredrag med bl.a. Jamis Buck. Foredraget var udmærket, men der skulle have været noget mere af den slags. Og ja, ja -- DHH holdt naturligvis åbnings-keynoten. (For de ikke-indviede kan jeg fortælle, at DHH er David Heinemeier Hanson, den gæve dansker der er ophavsmand til Rails; og siges iøvrigt at han først hørte om Ruby da han var studenter-medhjælper på JAOO i 2001.) Men for det meste oplevede jeg at kvaliteten var meget varieret, så det var lidt russisk roulette at gå ind i en prop-fuld foredragssal og ikke vide om man blev fanget i noget der ikke ramte mine behov og/eller niveau eller interesse. Dette er givetvis fordi jeg ikke rigtigt var i stand til at vurdere foredragene a priori; så det vil jeg lægge mig i selen for at give deltagere endnu bedre muligheder for til dette års JAOO.

Jeg fik mig iøvrigt en fin tur hvor jeg også havde anledning til at besøge C# teamet i Redmond, og alt i alt kom jeg hjem med en hel del. Ikke mindst jo indhold og input til vores egen konference.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere