Outsourcing

Computerworld skriver idag, at "Mangel på arbejdskraft tvinger Indien til at outsource". Hmm, hvorfor ikke bare gøre som Dell og springe alle disse fordyrende led over og indføre direkte individuel out-sourcing; med andre ord: jeg out-sourcer mit job direkte til en pakistaner, og så behøver jeg slet ikke at gå på arbejde. Jeg kan sidde derhjemme i min lænestol og hæve forskellen mellem min løn og hans.

Det er interessant at overveje hvorfor denne model ikke umiddelbart fungerer. Grunden skal jo nok findes i, at jeg alligevel skulle bruge en hel del tid på at kommunikere med den gode pakistaner. Men så kan jeg jo bare sende ham en fly-billet, og tage ham med til Danmark. Så kan han gøre mit arbejde her?

I de rige olie-stater er det faktisk de de gør: al arbejdskraft er importeret, de sætter andre folk til at hive olien op af jorden, og så skal de bare selv finde ud af at bruge pengene. Det kan jo så selvfølgeligt også være en udfordring.

Hvem vil være med?

PS: hvornår mon vi slipper for den afskyelige TDC-reklame?

Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jørn Schou-Rode

Din henvisning til TDC-reklamen gjorde mig så nysgerrig, at jeg et kort øjeblik slog Ad Block Plus fra for at se uhyret. Det var formentlig ikke tiltænkt fra din side, men resultatet er at jeg nu har set reklamer fra TCD, IBM og Microsoft som jeg ellers aldrig ville have mødt. Det må vist bedst kunne betegnes som "utilsigtet viral markedsføring".

PS: Forresten er TDC-reklamen ganske afskyelig og jeg håber for jer andre at nogen fra Version2 har mulighed for at bortcensurere den.

PPS: Hvis du finder en god pakistaner så spørg lige om han også kan klare min eksamen i morgen. Selv har jeg en aftale med en badestrand, en engangsgrill og en pose kolder bajere... :)

  • 0
  • 0
Anonym

"Jeg kan sidde derhjemme i min lænestol og hæve forskellen mellem min løn og hans."

Og hvori består besparelsen for din arbejdsgiver? Det plejer ligesom at være argumentet for outsourcing.

Måske det bare er mig der ikke fatter joken.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere