Torben Mogensen header

Optimist!

Der er på DIKU jævnligt opslag, der søger studerende til diverse job eller opgaver. Her er en forkortet udgave af en af de mere morsomme:

Kreative personer Søges

Jeg søger personer der ønsker at indgå i et fuldendt samarbejde med henblik på at skabe Danmarks første MMORPG spil

Vi vil oprettet et firma som du vil få andel i således at så snart arbejdet bære frugt så belønnes du. Selve konceptet kan af gode grunde ikke diskuteres her, men ideen er at det bliver distribueret over hele verden når det er færdigt.

Jeg kan fortælle at jeg er uddannede i virksomhedsadministration og har erfaring inden for buisness og som leder. Jeg har forstand på hvordan man får en kreativ ide til at blive et komplet forretningskoncept og får solgt den, jeg har en enorgm kreativ personlighed og vil være med til at designe denne nye verden.

Det eneste der mangler er dig/jer som kan hjælpe mig med at skabe den

Stavefejl og lignende er, som det står i originalen.

Den måde, jeg læser opslaget er:

"Jeg har hørt at folkene på Blizzard er stinkende rige, og det kunne jeg også godt tænke mig at være. Jeg har en løs ide til en klon af WoW, men ikke evner til at gøre noget ved den selv, så jeg vil gerne have andre til at lave arbejdet. Selv om jeg tror, at min ide er så genial, at den skal holdes hemmelig, tror jeg ikke nok på den til at skyde de nødvendige penge i projektet. Så dit arbejde er gratis mod en andel af hypotetiske indtægter."

Der er nederst i opslaget en række strimler med en e-mailadresse. Der er sjovt nok ikke taget nogen af dem, selv om opslaget har hængt der siden 3. februar. ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Henning Makholm

Der synes at være opstået en mytologi om Den Geniale Ide som den sikre vej til rigdom og berømmelse. Det er også lettere at skrive historien om en succesrig virksomhed på den måde, men den kedelige sandhed er jo en del anderledes.

En vellykket kommerciel opstart kræver: (a) forretningssans og karisma, (b) teknisk kompetence, (c) kapital, (d) held og timing. Det sidste kan man kun håbe på, men hvis man har to af de første tre i forvejen, kan man godt planlægge efter at skaffe den tredje komponent udefra. Men hvis man forestiller sig at SAMME person udefra skal lægge både (b) og (c) til, har man vist heller ikke meget af (a). Så er der i bedste fald en ide tilbage, og en ide alene er ikke meget værd.

 • 2
 • 0
Torben Mogensen Blogger

Der synes at være opstået en mytologi om Den Geniale Ide som den sikre vej til rigdom og berømmelse.

Desuden er de fleste "geniale ideer" trivielle varianter af allerede etablerede produkter. "Ligesom X, bare bedre" er ofte, hvad det rækker til. Og "bedre" er ofte helt trivielle ændringer eller "mere af det samme".

 • 1
 • 0
Jakob Bruun Hansen

Det minder mig om en gammel slashdot-kommentar om science fiction forfatteren Frank Herbert. Lidt googling fandt noget frem, som jeg citerer skamløst:

"Frank Herbert, author of Dune, told ... how he had once been approached by a friend who claimed he (the friend) had a killer idea for a SF story, and offered to tell it to Herbert. In return, Herbert had to agree that if he used the idea in a story, he'd split the money from the story with this fellow. Herbert's response was that ideas were a dime a dozen; he had more story ideas than he could ever write in a lifetime. The hard part was the writing, not the ideas."

 • 2
 • 0
Jesper Dam

jeg morede mig også over den sidste uge uden for eksamenslokalet... :)

Der hvor mine alarmklokker begynder at ringe er når 1) vedkommende tror at ideen nødvendigvis må holdes hemmelig, og 2) vedkommende ikke selv har noget relevant at bidrage med. Du har en ide? Fint nok, men kan du programmere? Nå, hvad med 3d-modellering? Animation? Kan du så lave lydsiden, i det mindste? Hvad så med at skaffe en kontrakt der kan finansiere udviklingen? Nå, heller ikke... Godt så. Med dig ved roret skal vi sgu nok blive et konstruktivt team!

@Torben: Er det ikke 99% perspiration? Sådan har jeg i hvert fald hørt den.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere