Opera Unite: Rimelig genial Webbrowser med indbygget server

Sikken web-innovator - Norske Opera Software har gennem årene været en sand drivkraft for webudviklingen. Og med dagens launch af Opera Unite, tipper jeg, at der faktisk er tale om et godt tænkt gennembrud for en teknologi, der direkte understøtter al den aktuelle lirum-larum om socialt software.

Så mens jeg venter i spænding på Google Wave, er det god mening i at have et håndgribeligt produkt som Opera i hænderne.

Det jeg hæfter mig ved efter en hurtig afprøvning og minimalkonfigurering af den indbyggede server er, at det ser ualmindeligt lovende ud at dele sine medier nu over nettet. Og det decideret bjergtagende element er det dybt logiske i, at Opera nu rummer en indbygget webserver.

Hvor Tim Berners-Lee i sit klarsyn sørgede for, at indbygge interaktivitet direkte i http-protokollens put og get, sørger Opera nu for, efter min mening, nok en byggesten i fundamentet for det sociale web. Godt gået og klart og logisk tænkt.

Se på produktet her, download det til Windows, Linux eller Mac. Og lad mig gerne høre din vurdering af denne, efter min mening, formidable og fremtidsrettede browserserver.
/kurt

Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Kurt Westh Nielsen Blogger

Hej Martin Du har helt ret - mit hovede var også fyldt med Wve - så jeg har lige tilføjet en linje i mit indlæg om det ;-)

Og så er det alt andet lige meget sjovere at have et rigtigt produkt i hænderne end at se en meget laang video. /kurt

 • 0
 • 0
#5 Jesper Stein Sandal

Jeg ved ikke helt, Kurt. Jeg kan ikke lade være med at være bekymret for sikkerheden. Javist, der er en proxyserver involveret, men alligevel.

Selvfølgelig vil der være dem, der mener, at det trods alt vil være bedre, end at lade Google/Flickr/Microsoft stå for at dele dokumenter og billeder med andre.

Men en indbygget server i hænderne på den almindelige forbruger lyder lidt som den gang, alle installerede KaZaa og delte hele deres harddisk med alverden.

Men jeg vil da smide det på testmaskinen og se, hvordan det fungerer.

 • 0
 • 0
#6 Tore Green

Er det ikke et ret stort tilbageskridt med indhold som kun er tilgængeligt når man selv er online?

Jeg ved godt at de fleste i dag har faste netforbindelser som alligevel altid er tændt, men jeg plejer f.eks. at slukke min bærbare når jeg ikke bruger den. Det ville da ikke være særlig socialt at mit indhold gik offline når jeg gjorde det...

Det kan da godt være at nogle hellere vil være bundet til Opera end til Google, Facebook eller et discount-webhotel, men jeg kan ikke se det smarte.

 • 0
 • 0
#9 Anonym

Opera har 100% ret i at alle vil skulle have personlige/hjemmeservere. Alternativet er at mennesker ejes ad gatekeeperne i en process som kun kan fortsætte ned ad bakke på alle vigtige målepunkter.

Problemet er at Opera med deres proxy-tilgang ødelægger netop dette aspekt. Det er forståeligt nok at de gerne vil lave services, men der er en vederstyggelighed at køre gatekeepere ind over.

Nu har Opera etableret en forretningsmodel hvor de er i åbenlys interessekonflikt med deres egne kunder hivlket skaber en ustabil konstruktion - Opera vil fortsætte med at angribe og trænge længere og længere ind på livet af kudnen uden at tage ansvar for at det allerede er gået galt.

Problemet er reelt en logisk "flytningsproblem". Dva. at fokuserer på forskellige måder at tilgå hjemmet på givet den specifikke relation - vel og mærket UDEN at gøre hjemmet transaparant som de fleste kommericielle angrebsmodeller i dag baserer sig på med Googles totale mangel på sikkerhed og etik som det mest åbenlyse og invasive eksempel.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere