Open Source på arbejde: Mød Lars Christensen fra Renesas Mobile

Dette blog-indlæg er en del af en serie - læs mere http://www.version2.dk/blog/open-source-paa-arbejde-en-video-serie-unge-....

Ideen til denne blog-serie startede ved at jeg forklarede den 13-årige Asger om hvad jeg lavede på mit arbejde hos Renesas Mobile ved Københavns Sydhavn. Da jeg står bag kameraet har jeg fået min kollega Lars til at fortælle om vores arbejde.

For at en telefon kan snakke med omverdenen benyttes radiobølger på samme måde som en radio kan modtage P3 på f.eks. 93.9 MHz. Lars’ og mit job er i bund og grund at udarbejde præcise beskrivelser af hvordan disse signaler skal behandles for at informationen kan sendes og modtages korrekt. På mange måder er det som at lave en kogebog der beskriver hvad der skal gøres, når man vil have henholdsvis den ene eller den anden ret, men hvor en normal kogebog er skrevet med ord er beskrivelsen af hvordan signaler skal behandles typisk beskrevet vha. matematiske udtryk og/eller kode i et programmeringssprog. En sådan opskrift kaldes med et fint ord for en “algoritme”, men det er i bund og grund bare en beskrivelse af hvad man skal gøre for at opnå et bestemt resultat, f.eks. hvordan man ganger to tal sammen eller løser en Sudoko.

Hos Renesas Mobile udvikler vi chips til mobil-telefoner og tablets især 2G+3G+4G USB-modems, som det I skal se i videoen. Vores arbejde er ret komplekst, og derfor sidder Lars og jeg i en algoritme-afdeling, som udtænker og simulerer hvad der senere skal laves til software og hardware. Vi bygger simulatorer, som viser hvordan det endelige projekt vil virke, når der sendes radiobølger mellem basisstationen og modemet. Det skal være godt skuet sammen og virke godt, samtidig med at vi ikke bruger for meget strøm og selve størrelsen på chipsættet prøver vi også at presse ned til et mimumum. Vi bruger tusindvis af Linux-computere til at simulere vores algoritmer.

/pto

Oversigt over alle videoer i serien "Open Source på arbejde":

PersonStillingLink
Asgerfolkeskoleelevhttp://v2.dk/44709
Kjeld Jensenrobotforsker - PhD-studerende hos Syddansk Universitethttp://v2.dk/44736
Jacob Jensenembedded programmør hos Frognehttp://v2.dk/44737
Jacob NordfalkAndroidudvikler- og underviser hos IHKhttp://v2.dk/44738
Lars Christensenspecialist hos Renesas Mobilehttp://v2.dk/44739
Maja Lund LøkkegaardProjektleder hos cloud.dkhttp://v2.dk/44857
Kenneth Geisshirtselvstændig konsulent bl.a. backend web-løsningerhttp://v2.dk/44740
Sidsel JensenUNIX-systemadministrator hos Teliahttp://v2.dk/44858
Peter Müllerwebudvikler hos One.comhttp://v2.dk/44741
Søren Schrødersenior arkitekt hos Telenorhttp://v2.dk/44859
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Henrik Jess

Hej Peter,

Tak for de gode videoer! - Det er skønt og se hvordan linux/open source bliver brugt rundt omkring - gør mig blot endnu mere spændt på at starte på Datamatikkeren her til september.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere