Open source konvent

Jeg er i Ottawa til den årlige BSDcan konference og på vej herover sad der en af disse karakteristiske men ubestemmelige asiatiske munke et par sæder væk og i lufttransportens larmende tomhed begyndte tankerne at vandre.

Når Amundsen, Scott eller Hillary kæmper sig fra ende til anden af klodens geografi i sult, kulde og anstrengelse, er det i stort omfang en personlig kamp, for at vise at de kan. "Mount Everest because it's there".

Men hvad med disse talrige munke, der dukker op overalt på jordens overflade, med et utvunget indefra kommende smil og en evig iver efter at hjælpe gamle damer med taskerne og som, stik imod al vestlig opførsel, siger tak til personalet bag röngtenbåndet i Heathrow ?

Hvem gør de det for ?

Jeg kunne have været en god del mere velhavende end jeg er, hvis jeg havde disponeret anderledes.

F.eks takkede jeg nej til et 3-ciffrede cisco medarbejdernummer, det ville helt sikkert have gjort en forskel, både for min økonomi og for network management som disciplin.

Ikke at jeg er fattig idag, men jeg har hverken en Morgan 4x4 eller en penthouselejlighed med tilhørende udlejningsblondine. Jeg ligger og bobler komfortabelt et sted i provinsmiddelklassen.

Så dukker et fremmed menneske op i myldret på en konference og siger "det du sagde her for et par år siden fik os til at tænke" og fortsætter i en næsten overstrømsk takketale fordi nogle computere sutter mindre et sted i verden.

I det øjeblik føler jeg et fælleskab med munken og ser vores open source projekt i et nyt lys.

Lige nu sidder vi alle andægtigt og stirrer mod podiet hvor en af brødrene udlægger teksten for os andre vejfarende, til vores fælles opbyggelse og hans anerkendelse blandt lige.

I morgen, når konventet er slut, slår vi open source munke hinanden på næven og spredes som vejens støv udover kloden hvor vantro i hobe ryster på hovedet af os og tror at Windows er en rigtig god ide og at regneark er programmering.

"May the source be with you, till we meet again"

phk

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere