.... og de råbte nøøøøøøøøøøørd

Vores nye v2-blogger Therese har lige lavet et godt blog-indlæg om forbilleder i it-branchen. Jeg kører lige i samme "rille". Vi i IT-branchen har et stort problem med at forklare vores hverdag.

En børnehavepædagog kan nemt forklare, at hun i dag har snakket ektra meget med Sofie, fordi hendes far er meget syg. Det kan de og vi forstå.

Modsat når vi som IT-folk snakker om C++ pointer-lister skal være enkelt-hægtede eller bi-direktionelt hægtede, så er kun os IT-folk der forstår det, og "almindelige" folk nok tænker "tilt", "no habla computer" - eller blot "nøøøøøøøøøøørd" når vi snakker om vores fag.

Derfor er jeg meget enig med Thereses vinkler og jeg tror vi som IT-folk (læs; nøøøøøøøørd G) skal arbejde på at forklare vores arbejde bedre - *og her kommer guldkornet *- på modtagerens niveau.

Jeg kunne ikke drømme om at forklare mit algoritme-arbejde for min "almindelige" omgangskrede - det er for abstrakt. Men jeg kan godt sige, at jeg er med til at få vores mobiltelefoner til at virke, så brugeren oplever at den virker stabilt under samtale og ikke bruger for meget strøm osv. Men det skal være på det - meget lavere - niveau.

Hvad gør vi' Kan vi aktivt ændre vores image af IT-branchen' Er rolle-modeller vejen frem?

Da dette blog-indlæg ligger tæt op af Thereses foreslår jeg at vi tager diskussionen under Thereses indlæg.

/pto

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Ammitzbøll-Bach

Vi er nogle rigtige værktøjsfetischister! Vi elsker at tale om alt det smarte, som vi elsker at lege med. Men andre end nørder er mere optaget af, hvad det løser.

Lad os forestille os en KDI-nørd (kommunal daginstitution). Hun sidder til et selskab og fortæller om forældrerelationsprogrammer, stimulimetrikker og barn/barn-konfliktidentifikationsindikatorer. Hun vil efterlade os andre med den tanke, at det handler ikke om børnene, men de pædagogiske værktøjer, der er moderne i år. Jeg ville sidde med spørgsmålet: Får de så snakket ekstra meget med Sofie, når hendes far er syg, eller bliver de bare optaget af at identificere den emotionelle ubalance i barnets perception af faderens evne til at opfylde barnets behov for forælderens urørlighedsbillede?

Hvis jeg fortæller om dobbelthægtede lister, så skal jeg kunne fortælle en historie om, at dette ikke vil bringe telefonpasseren i den kedelige situation, at man har nogen i røret og skal tale om vind og vejr, mens man venter på, at oplysningerne dukker op på skærmen. Ellers er det jo ikke andet end leg!

Hvorfor skal vi have en ny router til en halv million? Er det fordi lamperne blinker pænere, eller løser det et problem?

IT handler ikke om computere. IT handler om at gøre livet lettere for rigtige mennesker i en travl hverdag, der skal hente Sofie i KDI'en og høre på en masse teknisk mumbo jumbo inden hun skal hjem til sin syge mand.

Thomas

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere