Nyt arbejde for en "Linux-guru"...

Nu har Torben Simonsen her på Version2 brugt mange superlativer til at omtale mit forestående job-skifte. Vi kan diskutere om, jeg er Linux-guru. Det ville jeg ikke selv skrive, men jeg har da været med til lave mange spændende ting via SSLUG, Linuxforum, og "Friheden til at vælge", som har været gode - især pga. en række kanon-dygtige folk omkring mig....
Tilbage til emnet. Ja, det er rigtigt - jeg skifter arbejde ved udgangen af denne måned.

Jeg har været priviligeret. I 9½ år har jeg arbejdet for Nokia indenfor algoritme design i en meget velfungerende gruppe med en fantastisk chef. Jeg har ikke fortrudt det et sekund.
For få mdr. siden fik jeg et tilbud om at blive teknisk udviklingschef i "BridgeSpinner.com" via folk i min fortid, som mente jeg ville være den rigtige i rollen. Jeg hørte mere om det, og kunne godt se en masse perspektiver i det, og lønnen fik vi forhandlet på plads. Nu glæder jeg mig meget, og det bliver en spændende tid - hvor der skal findes en masse dytige udviklere til det nye firma. Men det bliver med vemod, at jeg forlader Nokia og en masse gode og dygtige kolleger i slutningen af måneden.

Jeg synes, det har været meget meget svært at tage springet. Man (jeg især) bliver også en "tryghedsnarkoman", når man har et godt arbejde. Især når der kun er positivt at sige om sit arbejde.
MEN der er sundt, at stille sig selv spørgmålet, om man skal prøve noget andet, som bryder med de trygge rammer og som for alvor kræver meget af en selv.

Det gav mig en masse positiv energi at tage springet, fordi der jeg kan se der er en masse nyt foran mig som ser mindst ligeså spændende som mit hidtidige arbejde er/var - og at jeg pludselig står uden de tonsvis af hjælpe/support-opgaver jeg selv har været med til at skabe over årene "hvordan er det lige man gør dit og dat", "kan du ikke lige hjælpe med det her igen..." - det er straffen, der følger med, når man er hjælpsom :-)

Jeg glæder mig til at stå i en lille virksomhed, der skal vokse og lave en masse udvikling hurtigt. Jeg glæder mig meget til at hyre gode software-folk, og få bygget et sejt hold op. Var jeg ikke hoppet ud i det her ville jeg nok have ærgret mig senere, og der er kun en måde at finde ud af om jeg har gjort det rigtige - hoppe ud i det og tro på sig selv!

Jeg vil meget gerne høre jeres historier nedenfor omkring jobskifte, som I har været igennem. Især fra jer som havde et godt job. Skiftede I pga. løn eller var det bedre vilkår eller var det for at få et mere spændende job eller andre grunde?

/pto

Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Therese Hansen

Det sidste job jeg sagde op var et af de bedst betalte jeg har haft, men der var for lidt frihed.

Der var nemlig ikke bare sat mål, men også specificeret ned til mindste detalje, hvordan man skulle nå til de mål - og så var der kun slavearbejde tilbage. Ikke noget for mig.

Det der holder mig i mine nuværende job på de trælse dage er gode kollegaer og følelsen af, at jeg gør en forskel.

 • 0
 • 0
#2 Peter Makholm Blogger

Åhhh hvor jeg dog kender den der med "straffen, der følger med, når man er hjælpsom". Det var også en af de befrielser jeg oplevede da jeg skiftede for 9 måneder siden.

Men det gik hurtigt over midt i frustrationen over ikke at have det store overblik jeg havde oparbejdet. Jeg gik så til et eksisterende system der var et par størelsesordener større end jeg var vandt til. Det manglende overblik slår nok ikek så hårdt når man er med til at bygge det nye op.

Min grund til at skifte: Der var for lidt plads til personlig udvikling i en enmands udviklingsafdeling.

 • 0
 • 0
#4 Anne-Sofie Nielsen

Sidst, jeg skiftede job, var det fordi jeg havde giftet mig med en kollega, og det er altså meget rart at se nogle ANDRE mennesker på arbejdet ;-)

Og så passede det mig godt at skifte job lidt tid før jeg afsluttede mit studie, så jeg kunne nå at se den nye arbejdsplads lidt an på studiejob-vilkår; det virker alligevel mere uforpligtende end det valg, man foretager som færdiguddannet. Og der er jeg så endnu 4 år senere :-)

 • 0
 • 0
#5 Nicolai Petri

hvilken algoritme er så den Nokia er mest stolte af :

 1. Jo nyere telefon jo langsommere software.

 2. Jo færre programmer åbne på sin symbian jo større sandsynlighed for en out-of-memory fejl.

 3. At telefonen rent faktisk virker fornuftig når man tester den men altid er noget skrammel når man rent faktisk skal bruge den i dagligdagen..

 4. En udspekuleret algoritme der ved en intelligent form for udvælgelse løbende vælger en af overstående punkter så brugeren bliver irriteret mest muligt :o)

... nå men ikke mere Nokia rant here... Tillykke med dit nye job og held og lykke herfra.

 • 0
 • 0
#6 Deleted User

Ovenstående algorithme kendes i meget software. Det skyldes normalt totalt ligegyldighed fra ledelses side. Man er ligeglade med om compileren fungerer - og om medarbejdere bevidst saboterer arbejdet. Compileren bliver ikke undersøgt, og det giver ikke bekymringer at den leverer gigabytes kode for ingenting, så man spammes til, og ikke kan verificere at koden faktisk oversættes korrekt. Man har ikke nogen overblik over hvordan compileren fungerer, og har måske brugt open source. Open source er ofte ikke lavet til at være overskueligt, og jeg har set kode der var skjult i billeder, lagt i programmet. Man har ikke teknikker, hverken til at indsé det eller opdage det, og har ikke kapacitet og resourcer til, at sikre grundlaget er i orden.

Udover tools, er det ligegyldighed overfor om det medarbejderne laver fungerer. Der gribes ikke ind i tide, når noget er upålideligt, og man lader det vokse til at det er umuligt at rette alle fejl. Man tager det som en naturlov, at nogen gange fungerer det - og andre gange fungerer det ikke. Og dette gør opførslen legitimt. Man overvejer ikke, om det er sprogene som bruges, der er årsag, eller om det er medarbejdernes sabotage. Man har ikke evnen til at indsé algorithmernes sabotage. Og man har ikke strukturer, så man kan finde medarbejderne som har gjort det.

Kort kan det beskrives som dårlig ledelse. Enhver leder, bør antage at tools er lavet for at sabotere. Og enhver leder, bør lade tools undersøge og kvalitetssikre inden brug. Enhver leder, har ansvar for de tools som bruges. Og enhver leder, har ansvar for programmørerne ikke sabotere. Lederen skal have kendskab til metoder, således at i princippet enhver ansat kan tilhøre et politisk parti der ønsker at sabotere softwareudviklingen, og alligevel opnå at finde ud af det, samt opnå beviser for, at medarbejderne saboterer bevidst. De skal kunne bevise hvem som står bag - og ikke blot lytte til dem, der giver råd om det. Råd, er normalt opspind, og het politisk formål. Der skal tools til, som sætter fingeren på de pågældende, og der skal ofte bruges eksterne konsulenter der IKKE kender medarbejderne, eller ansættes medarbejdere, som ikke kender hinanden, og hvor det ikke er tilladt at ansætte medarbejdere der kender hinanden eller tidligere har arbejdet sammen om lignende.

 • 0
 • 0
#8 Martin Arendtsen

Nu har jeg været i den (u?)heldige situation at have skiftet job to gange inden for et år.

Den første gang var fordi jeg ikke rigtigt følte der var plads til mig mere. At jeg havde udspillet den rolle jeg skulle have.

Så gik man fra en stor virksomhed til en noget mindre virksomhed IT mæssigt. Det var så noget af en omstilling. Men det var en omstilling der gav mig et andet syn på IT.

Den sidste gang jeg så skiftede var på grund af jeg flyttede landsdel. (Delvist på grund af jeg fik et liv igen ;-) ) Men det betød så også et jobskifte hvor jeg fra at have været ren teknikker gik fra at være kun teknisk til at være koordinator samtidig. Så mine job skifte har været på grund af nødvendighed og for personlig udvikling. Og jeg må sige jeg fortryder da ikke. :-)

 • 0
 • 0
#9 Mikkel Kirkgaard Nielsen

Hej Jens Madsen,

hvilken branche arbejder du i?

Ikke at der måske kunne være nogle steder hvor det diktator-lignende medarbejedersyn du beskriver kunne være berettiget, personligt ville jeg dog aldrig kunne leve med det, og jeg tror helt ærligt ikke at du vil (forhåbentlig ikke gør?) udnytte dine medarbejderes potentialer i noget nær optimal grad.

Skulle jeg lave noget sikkerhedskritisk software (life support, fly, atom, efterretningstjeneste), ville jeg nok vælge at bruge ressourcerne til at danne små tæt-knyttede teams, hvor folk virkelig kender hinanden, er intime og ved hvad hinanden laver, istedet for at efterleve en politik med indbygget mistillid, mistro, kontrol og check.

Bare min umiddelbare hovedrysten over dit indlæg, men det lyder som om vi lever i to vidt forskellige verdner ;)

Mikkel,

 • 0
 • 0
#10 Mikkel Kirkgaard Nielsen

med det nye arbejde.

Det lyder spændende, selvom jeg nu intet kender til bridge (men jeg arbejder nu også med embedded spilleautomatplatforme til daglig, uden egentlig at kender selve spillet i detaljer ;)

I bruger vel noget Nokia 770 baseret? Eller kigger I også i retning mod OpenMoko/Neo1973?

Har lige fået min Neo1973 developers preview i torsdags, afhængigt af hvad I vil, kunne man jo nok godt lave den om til et interconnected bridge monster.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere