Nyd de nørdede øjeblikke

Noget af det virkeligt sjove ved at lave software er efter min mening, at opgaverne er så forskelligartede. Den ene dag sidder man og tænker store tanker eller prøver nye algoritmer af, og næste dag skal der tweakes CSS styles for at få en wizard til at se helt rigtig ud (okay, lige den slags opgaver kan faktisk drive de fleste udviklere, jeg kender, til vanvid).

Jeg har også en særlig forkærlighed for fra tid til anden at sidde med de opgaver, der kræver langhåret debugging og masser af kaffe; der er en særlig form for rush, når det lykkes at vride hemmeligheden ud af en kilometerlang log-fil og et Wireshark-trace. Det ville være et advarsels-tegn, hvis den slags opgaver dukkede op hele tiden, men lejlighedsvis er det da skønt at føle sig som en RIGTIG nørd :-)

Jeg kan i øvrigt se, at jeg deler fornøjelsen med et par andre mennesker derude, bl.a. Traens CTO Peter Birkholm-Buch, der i august tweetede følgende:

[peterbb](https://twitter.com/#!/peterbb): When you're debugging SOAP with Fiddler you know you're not doing CTO stuff

samt min nye favorit på Twitter, Borat - nu med en karriere indenfor Dev/Ops:

[DEVOPS_BORAT](https://twitter.com/#!/DEVOPS_BORAT): When junior devops are come to me with problem I am tell them go learn tcpdump and come back in 1 year.

God jul og husk nu, at man kan snige lidt nørderi ind i det meste - selv julekortene...

Illustration: Privatfoto
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Robert Larsen

...kan man være langhåret samtidig med, at man er skaldet ?

Jeg har en perversion for algoritmer til at generere/tegne/løse labyrinter, som jeg har brugt en del fritid på på det seneste, og så har jeg købt "A Guide to Kernel Exploitation: Attacking the Core" som julelæsning. Er det nok ?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere