Ny laptop: Lifebook S7110

nSom I ved har jeg ikke været særlig begejstret for min Zepto 6615WD laptop og til trods for at jeg hader at spilde penge har jeg måtte indse at den var et fejlkøb.

Dermed startede jagten på en ny laptop.

Det første der stod helt klart var at det skulle ikke være et 16:9 display, de er simpelthen for klodsede at have med rundt.

Men jeg ved også at jeg har brug for alle de pixels jeg med rimelighed kan få på skærmen, så ret hurtigt var markedet indsnævret til de få laptops der har 1400x1050 opløsning.

Efter at have surfet lidt rundt opdagede jeg, ud over de sædvanlige Lenovo maskiner, en Fujitsu/Siemens S7110 der så lovende ud.

Det viser sig at min kone "passer" sådan en på arbejdet og meldingen derfra var at "den var langsom, men det var nok fordi den kørte Vista".

OK, således opmuntret drager jeg mit visakort og går på jagt.

Efter at have surfet rundt til rigtig mange forhandlere var det ikke lykkedes mig at finde en passende model, den findes nemlig som alt andet moderne hardware i 1 mio teoretiske konfigurationer, ihvertfald ifølge leverandørens materiale, men i praksis er der kun to eller tre modeller på markedet.

Der var også lige det med MicrosoftSkatten der existerer i bedste velgående (til financiering af pervertering af nationale standardorganizationer).

Jeg ringede til Siemens og fik fat i en hjælpsom gut der fandt frem til at bortset fra Microsoftskatten, så passede model VFY:S7110-08DK nogenlunde til mine behov OG dens bølgefunktion var kollapset således at en af de danske distributører (Aktebis) havde 20 stk stående på lageret.

Hvis jeg ville købe fem stk kunne jeg få den konfig jeg ville, inklusive uden Windows, men fabrikken ville ikke lave mindre serier.

Dernæst ringede jeg til min yndlingsleverandør i O'ense og bad hende om at iværksætte det fornødne.

Igår lidt før frokost ankom en PostDanmark medarbejder med en kasse der havde fået et ordentligt spark undervejs og for ligesom at understrege deres kvalitetsnorm, tabte han den på min trappe da han skulle inspicere den skade jeg påtalte. Maskinen var dog i god form, så jeg modtog og kvitterede for pakken.

Indtil videre er jeg godt tilfreds. Skærmen er flere alen bedre end Zepto'ens, mine øjne har det allerede bedre. Keyboardet føles lidt nyt endnu, det skal lige "slides til" og musen er en sand fornøjelse: præcis og rigtigt placeret.

Jeg har ikke fået det indbyggede Intel 3945ABG Wlan til at virke, driveren er ikke helt på plads i FreeBSD endnu, så jeg kører på et NetGear Atheros baseret Cardbus kort. Maskinen har et cardbus og et express bus slot, så alle de gamle kort kan stadig bruges.

Strømforsyningen bruger IEC C7 ("Barbermaskine") stik så der er ikke noget jordben pladder, powerstikket i computeren sidder bagerst på venstre side istedet for bagpå, point for det.

Og, bedst af alt: Suspend/Resume virker, ihvertfald under FreeBSD 6.2, så må vi lige få debugget hvorfor det fejler under 7-CURRENT.

Pris: ca. 10K ex moms, men modellen udgår snart og der er kun 18 tilbage på lager i Danmark.

Nu skal man ikke prise mad før den er spist osv, men indtil videre:

Varmt anbefalet!

phk

Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#7 Anonym

Ja, Er det helt ikke ufatteligt man næsten ikke kan købe en laptop uden man bliver tvunget til at betale skat til Microsoft?

Burde dette ikke forbydes i EU?????

Jeg skal i hvert fald ikke have mere af deres mildt sagt møj software, der er lige til skraldespanden. Så næste gang """bygger""" jeg min egen, der bliver mindst 20 gange end min nuværende Ferrari - Acer. Ok, denne kører da 10 gange hurtigere, når jeg booter fra et USB stik, som har et Linux OS.

Med venlig hilsen

 • 0
 • 0
#9 Anonym

Jeg har på fornemmelsen at uden politikkernes indsigt, så bliver danskerne tvunget til at betale skat til Microsoft, hver gang de køber en ny PC.

Derfor er det død-nødvendigt med åbne dokument standarder, således fremtiden kan blive uden at betale skat til Microsoft.

Er det da ikke muligt at åbne politikkernes øjne for at se den it-katastrofe Microsoft har bygget op for de helt almindelige danskere uden nogen for-kundskaber?

Handler det kun om penge til valgkamp eller handler det om at gøre det bedste for folket?

Jeg ønsker så inderligt vi kan finde nogle repræsentanter, der kan få problemet lagt på bordet, således politikkerne kan forstå det.

PTO

 • 0
 • 0
#10 Peter Holm Jensen

Er der nogen der har overvejet at klage til konkurrencestyrelsen (www.ks.dk), jeg tror jeg smider dem en mail, hvis vi nu var en 100 stykker der gjorde det samme, kunne det jo ske at der kom lidt omtale, eller måske en sag, men det sidste er måske for meget at håbe på.

Peter Jensen

 • 0
 • 0
#11 Flemming Frandsen

Jeg fik for nyligt en 12" Fujitsu Siemens laptop: http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_si_1520.html

Det er helt igennem 100% lækkert og supporteret hardware, der var dog tre små problemer:

1) Touchpad'en holder op med at virke i når den kommer ud af sleep, men det kan ordnes ved at opgradere til en ældre version af BIOS'en.

2) Jeg har været med til at betale penge til MS, for der var en Vista licens med (ad!)

3) En eller anden idiot har placeret en kniv-skarp blå lysdiode ved bunden af skærmen som man bliver blændet af i et mørkt rum og på fronten sidder endu en blinkende blå satan der lyser rummet op som en anden neon reklame når den er suspended.

 • 0
 • 0
#12 Christian Nobel

Kan varmt anbefale Genex (Clevo).

De findes i mange varianter (størrelser, skærmopløsninger osv.) og kvaliteten er generelt god (på ingen måde dårligere end såkaldte mærkevarer - tværtom).

Og så kan de fås konfigureret som man vil helt uden Monopolets skat.

/Christian

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere