Torben Mogensen header

Nu flytter vi!

Som jeg skrev i et blogindlæg for 3,5 år siden, er det for længe siden besluttet, at DIKU (Datalogisk Institut ved Københavns Universitet) skulle flytte til HCØ (H. C. Ørsteds Intsituttet), for at det Naturvidenskabelige Fakultet (nu det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet) kunne spare huslejen til DIKUs nuværende bygning.

Ifølge den daværende plan skulle vi være flyttet senest sommeren 2011. Men det blev forsinket da, de, der skulle flytte væk fra de lokaler, vi skulle overtage, ikke kunne flytte før deres nye lokaler var klar, og dernæst blev ombygningen af lokalerne også forsinket. Status er, at lokalerne lige er blevet klar, med ca. 1.5 års forsinkelse i forhold til den oprindelige plan.

Men i mellemtiden er DIKU vokset: Vi er blevet flere ansatte og flere studerende. Det betyder, at der ikke er plads i de nye lokaler, med mindre vi sidder på skødet af hinanden. Det kan skam være hyggeligt nok, men man arbejder ikke så effektivt. Derfor er der lavet en modifikation af planen: Det mellemstore lokale (ca. 42 kvm), der skulle være en erstatning for studenterkantinen på DIKU, bliver i stedet brugt til at huse PhD-studerende, og de studerende får indtil videre lov til at beholde deres kantine. Alt i alt er det en acceptabel løsning. Os ansatte kommer til at sidde mere klemt end nu, men ikke urimeligt meget, og den studenterkantine, der er så vigtig for vores studiemiljø, for lov til at overleve -- lidt endnu. Fakultetet har også fundet ud af, at de ikke kan undvære undervisningslokalerne i DIKU-bygningen, så de bliver også beholdt (til fælles brug for hele fakultetet). Ellers ville det også være meget svært at finde lokaler til øvelsesundervisning m.m.

Planen er, at flytningen af ansatte til HCØ sker efter den nuværende undervisningsblok, altså sidst i januar.

Næste kapitel i flyttesagaen bliver, når Niels Bohr Bygningen (tidligere kendt som Niels Bohr Science Park), efter planen om tre år (hvilket allerede er en forsinkelse i forhold til den oprindelige plan). Men meget er sket siden planen blev iværksat -- fakultetet er fusioneret med det tidligere Biovidenskabelige Fakultet og nogle institutter er blevet sammenlagt. Så de beregninger om pladsbehov, der blev lavet i byggeplanlægningsfasen, er uaktuelle allerede nu. Derfor er den endelige beslutning om præcis hvilke institutter, der flytter til den nye bygning, endnu ikke truffet -- og bliver det nok ikke før om et par år. Så selv om den nuværende plan har et område, der er markeret "Datalogisk Institut", er det ikke 100% givet, at vi flytter. Vi får se.

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jørgen Elgaard Larsen

Det er da fuldstændigt fjollet at gennemføre flytningen. Argumentet for flytningen er, at man vil spare huslejen til bygningen - men man vil jo alligevel bruge lokalerne.

Til gengæld har man udgifter til en flytning. Yay!

I forvejen er det uproduktiv kassetænkning at tænke over huslejen. Det er staten, der ejer bygningerne og lejer ud til universitetet. Fordi huslejen er sat højt, er det på papiret billigere for universitetet at bygge nyt end at leje den gamle bygning.

Men det er tvivlsomt, at den gamle bygning vil kunne sælges til særlig god pris - hvem vil købe en bygning med et fredet, knirkende auditorium? Måske Aalborg Universitet?

  • 11
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere