Torben Mogensen header

Ny bacheloruddannelse på DIKU

På grund af diverse ydre omstændigheder har DIKU igen revideret bacheloruddannelsen i datalogi. Det er stadig en uspecialiseret datalogiuddannelse, men den er forberedt til, at der fra 2009 kommer specialiseringer (som vælges efter første studiår).

Der er ikke sket de store revolutionerende ændringer, men projektarbejde er blevet styrket, og der er blevet flyttet om på en del kurser for at få en (efter min mening) bedre progression.

Jeg har som studieleder brugt en del tid på revisionen, og er ganske godt tilfreds med resultatet. Nu venter så arbejdet med at udarbejde specialiseringerne. Jeg forventer at størstedelen af de studerende vil vælge en specialisering fremfor den uspecialiserede bacheloruddannelse, så det er vigtigt at få lavet nogle gode specialiseringer. De nuværende planer er at lave en teoretisk specialisering, en specialisering i applikationsudvikling (som giver mening, selv om man stopper med "kun" en bachelorgrad) og en specialisering i systemsoftware. Men intet er endnu fastlagt, så der kan komme flere til eller de nævnte forslag kan blive ændret.

Hvis nogen af jer, enten som fremtidige studerende eller som aftagere af bachelorer eller kandidater, har nogen ideer til specialiseringer, så må I meget gerne bidrage med forslag.

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Torben Mogensen Blogger

Der er endnu ikke udarbejdet en datamatikerordning for den nye uddannelse, men jeg vil tro, at man specielt i applikationsspecialiseringen kan få mere dækket end i den hidtidige ordning -- måske ikke målt i ECTS point, men i andelen af obligatoriske kurser, der er dækket.

  • 0
  • 0
#5 Michael Diaz

Jeg tolker "bedre progression" som et ønske om at flere folk på DIKU læser normeret?

Jeg er tidligere DIKU studerende, og nu studerende på AAU, og jeg kan kun foreslå at få systemet på DIKU til at ligne AAUs mere. Det vil (kort sagt) sige, at der skal løftes voldsomt i det administrative ansvar. Konstant at have en føler i de studerens dagligdag - som eksempelvis med månedlige evalueringsmøder hvor studerende og semesterkoordinatore mødes for at diskutere hvordan forelæsningerne går, hvordan miljøet er (og det kan være alt fra om forelæsningerne er til at forstå, om airconditionereren i auditoriet larmer, om stoffet er for nemt/svært, ja selv om kantinen serverer spiselig mad - straks gribe fat i en studerende der kommer det mindste bagud, handlingsplaner for folk der er bagud i samarbejde med studievejledningen.

Jeg er glad for at se at der er mere forkus på gruppearbejde. Igen som på AAU, enormt forkus på gruppearbejdet. Faste grupperum hvor gruppen kan arbejde sammen både med opgaveregning i eksamensfag, og projektarbejdet med projekt-fagene.

Et af de største problemer jeg så på DIKU, udover den administrative problematik navnligt ifm indførelsen af blokstrukturen (og sikkert også interne problemer, som man har hørt om blandt andet mellem studieledere og andre administratorer?), var at man kunne være meget alene på DIKU gennem hele sit studieforløb, da blandt andet gruppeopgaver godt kunne løses alene.

Mvh Michael

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere