Nemme penge?

Som it-studerende har man generelt nemt ved at finde et fagligt relevant studiejob og dermed supplere SU'en til et rimeligt niveau, men det kan gå ud over studierne, og er det det værd?

Mit umiddelbare svar er ja. For mig er det utroligt motiverende at se min studielærdom omsat til noget praktisk anvendeligt og at supplere mit studie med den viden man får fra et job. Der er mange kompetancer at hente såsom evnen til at se på de praktiske perspektiver som supplement til de idelle, evnen til at samarbejde med forskellige mennesker med anderledes baggrund end ens egen og ikke mindst evnen til at tænke videre end teknikken på emner som brugere, økonomi, formidling, politik og en masse andet.

Bagsiden af medaljen er den tid det tager at varetage et studiejob. Et studie som datalogistudiet er tidsmæssigt krævende og en 45-60 timers arbejdsuge er ikke uhørt i den sammenhæng, så hvordan skal der blive tid til at arbejde ved siden af? Man skal jo også leve livet, mens man er studerende - ja, måske netop mens man er studerende og ung uden forpligtigelser overfor familien.

Jeg har ikke en løsning på problematikken for jeg er jo heller ikke villig til at skære i fagligheden på studiet mod at der bliver tid til at arbejde, men jeg vil opfordre alle it-studerende til i det mindste at tage et fagligt relevant sommerferiejob - og det må siges at være højaktuelt lige nu.

Det er selvfølgelig også en opfordring til erhvervslivet til at tænke over hvor de kan bruge de unge - det er en god mulighed for at få nyt blod ind, give de studerende en mulighed for at lære virksomheden at kende og måske sikre fremtidig arbejdskraft. Det er jo ikke bare en studerende man giver et varigt indtryk - det er også de historier, der breder sig på studiet bagefter.

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thomas Lønskov Luther

Ja et studiejob er en rigtig god ting, jeg havde sådan set 2 i en stor del af mit studie, begge hvor der var en fin aftale om at jeg arbejde det jeg kunne, og når projektaflevering nærmede sig, så var det også OK at jeg sådan set ikke lavede noget.

Udover at det kan give et rigtig godt økonomisk tilskud til bank-kontoen så giver det også noget erfaring (hvis det ellers er et faglig relevant arbejde) som kan hjælpe een med at finde ud af hvilken hylde man vil ind på hvis der i løbet af studiet skal tages beslutninger.

Endnu en fordel ved studiejob er at det også betyder man har et fungerende fagligt/virksomhedsnetværk når man så er færdig med sin uddannelse og dermed kan være en stor hjælp når man er færdiguddannet.

 • 0
 • 0
#4 Christian Melchior

Jeg har så valgt en lidt anden løsningsmodel, nemlig kun at studere på 2/3 tid. Det betyder at jeg både har tid til en superspændende job, studie samt diverse fritidsinteresser.

Det falder muligvis ikke i Hr. Haarders smag, men for mig giver det en rigtig god balance, hvor jeg både kan have det sjovt og samtidig få afprøvet en masse teori i praksis.

At studiet så kommer til at tage 2 år mere samtidig med at jeg ikke passer ind i nogle af de mange spørgsskemaer som Daimi er begyndt at sende ud, det har jeg det helt fint med.

 • 0
 • 0
#5 Therese Hansen

Jeg er stor tilhænger af din løsning Christian og ville ønske jeg kunne begrænse mig til den.

Istedet er det blevet til studie på 1/3 tid og så 3 studiejobs ved siden af. Mine studiejobs udmærker sig ved at dække mine interesser, de kræver for det meste min faglighed, og så var de alle for gode til at sige nej til, da jeg fik dem tilbudt. Det resulterede i at jeg skal passe på med at holde mine jobs nede på omkring 40 timer om ugen. Men spændende det er det, og jeg lærer meget :-).

 • 0
 • 0
#6 Anne-Sofie Nielsen

Jeg synes, at det er lidt ansvarsløst af mange virksomheder, at de ofte kun tilbyder studiejobs af et omfang, så det er svært at passe studiet tilfredsstillende ved siden af.

Jeg praktiserede med held under mit studie at arbejde fuldtid i sommerferierne + en dag om ugen i semesteret - så var der tid til at køre et fuldtidsstudium også. På min nuværende arbejdsplads er de studerende ansat på lignende vilkår - det ER et ansvar, virksomhederne også bør være med til at løfte.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere