Nå, hvad laver du så?

Kender I den med, at man skal forklare, hvad man laver? Jeg synes godt nok, at det kan være svært engang imellem. Hvis man nu var børnelæge eller skotøjshandler, så var det måske noget, folk kunne forholde sig til, men "softwareudvikler" - og historien om, hvad det så er for noget software, man udvikler - det har ikke altid helt den ønskede aha-effekt. 

Det kunne selvfølgelig også være, at jeg skulle finde på nogle andre forklaringer:

"Noget med computere" - det er nok cirka den forklaring, min farmor ville give, hvis hun skulle redegøre for, hvad jeg laver. Det er dog ret uklart, hvori mit arbejde adskiller sig fra det at skille computere ad i baglokalet til den lokale computerbutik. 

"Jeg gør folk arbejdsløse" - er måske ikke lige den forklaring, man får flest venner på. Men faktisk arbejder jeg som udvikler på et værktøj til automatisering af manuelle, browser-baserede arbejdsprocesser, så det er jo ikke helt forkert... 

"Jeg løser svære problemer" - For nyligt, da jeg havde opdateret min Facebook-status med, at jeg var på vej til Milano for at arbejde på et næsten-umuligt projekt, replicerede en af mine venner (der også er i it-branchen): "Is there any other kind?" Og selvfølgelig er der en del rugbrødsarbejde (ikke for at sige noget grimt om rugbrød, i særdeleshed er jeg en fan af hjemmebagt af slagsen), men det, jeg holder mest af ved mit arbejde, er når jeg kan udfordre mine egne - og andres - forestillinger om, hvad der kan lade sig gøre. 

Nå, hvad laver du så?

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize