MS Online Launch ? og sort skærm

'Verdens første og største online launch i Danmark' ? det måtte gå galt og det gjorde det.

Efter en fancy count-down-sekvens viste '0 dage, 0 timer, 0 timer og 0 minutter tilbage til launch' startede seancen med ... en sort skræm ('black screen of death'') ' intet skete i et par minutter før der endelig var hul igennem til Microsofts danske hovedkvarter i Hellerup.

Det er jo ikke første gang. Så vidt jeg husker, var der 'blue screen of death' da Bill Gates lancerede Windows 95 og senere i 90'erne var der en spændende session med talegenkendelse der gik helt og afdeles i skoven.

Nogle ville mene at det sker sjældent, men indtrykket er, at det er tale om en forbløffende konsistent oplevelse (måske ligger der en slags markedsføringsstrategi bag?). Det var også ufrivilligt morsomt, at videopræsentationen hakkede og hikkede midt under omtalen af vigtigheden af performance. Men det var nok snarer en medarbejder på brunch-stedet, der på dette kritiske sted i præsentationen downloadede filmklip af dubiøs karakter, og dermed lagde beslag på den tilgængelige båndbredde.

Nå, men fagligt handlede det om tre produkter, og her får du mine sporadiske og tendentiøse noter om dem:

SQL Server 2008 bliver mere modent, øget fokus på sikkerhed og performance, herunder er der support for at kunne se performance-historik hvilket skulle lette tunings-opgaverne fremover. Og har vi ikke alle prøvet at sidde og skulle genskabe langsomme kørsler online i et produktionsmiljø? Det er ikke altid lige rart, så det er et godt initiativ

Visual Studio 2008 highlights var

  • Query-sproget LINQ som (måske) er ret smart, men som utvivlsomt i forskellige situationer vil vise sig at være en [leaky abstraction, som Joel har døbt fænomenet](http://www.joelonsoftware.com/articles/LeakyAbstractions.html)
  • Øget understøttelse af samarbejde via automatisk opsamling af nøgletal, fx når udvikleren checker ind og ud. Om den scientific-management-agtige tilgang er brugbar til at måle kvalitet og produktivitet er bestemt ikke sikkert ' det er jo trods alt ikke plastdimser vi producerer men mentalt og ofte kreativt arbejde. 
  • Understøttelse af ældre .Net projekter, hvilket er fedt. Dog med det forbehold at de ikke må være ældre end .Net 2.0 og det er der jo rigtig, rigtig mange projekter, der er.
  • WCF, Windows Communication Foundation, der er en rigtig flot tænkt tilgang til at udvikle uden at skulle bekymre sig om kommunikations-form, hvilket i stedet håndteres under konfigurering af driftsopsætningen. Microsoft sagde, at WCF gav mulighed for at lave en SOA. Nu er SOA er så meget andet end end-point konfiguration via policies men det er vel et typisk udsagn fra en software leverandør: 'Med denne skovl enabler vi dig til at udforme en landskabsarkitektur?. Et fint teknologisk fix på et mellemniveau, men som præsenteres som løsningen på en kompleks udfordring højere oppe i værdi-stakken, nemlig hvordan en god SOA laves. Og det kan WCF ikke give svaret på!
  • Øget understøttelse for håndhævelse af governance

Windows Server 2008 ' jeg vil ikke sige at jeg sov, men det er ikke lige mit interesseområde. Dog hørte jeg ud af det ene øre oppe ved kaffemaskinen, at dimsen nu kan håndtere virtualisering . Fint med mig, fysiske servere er kedelige. Og så var der noget med federated security ' også godt at MS forholder sig til at virkeligheden er mere heterogen end tidligere.

Alt i alt en god sceance på et overordnet niveau.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere