Mono - en spændende dansk mikrocomputer på kickstarter - del 2

Som jeg skrev i min blog i går, så kommer her en opfølgning.
Da jeg mødte holdet bag Mono (Prototype ApS), var der to især vinkler, der interesserede mig. Dels deres projekt (læs forrige blogindlæg) - men holdets udvikling som startup-virksomhed var interessant.
Jeg vil meget gerne have flere flere IT-startup firmaer i sving. Der er for mange spændende ideer, som bare aldrig får nok luft under vingerne i Danmark. Med Mono-projektet er der en god historie, og det ser ud til at blive en succes. Et stort tillykke til holdet, der har netop i dag passeret deres eget succes-mål på 500.000 kr på kickstarter. Super flot :-)

I stedet for at arbejde på lånte penge var det interessant at høre hvordan Prototype ApS har satset på to heste. For det første kickstarter-kampagnen, hvor vi forbrugere giver penge til produktudviklingen før produktet egentlig er færdigt. Jeg satser selv ud fra at det "nok går" baseret på en præsentation af en prototype eller et meget stærkt design - og naturligvis en vurdering af pris.
At bruge kickstarter er smart, fordi firmaet beholder kontrollen over firmaet, i modsætning til hvis man financierer via venture-kapital.

For det andet har Prototype ApS været heldige eller dygtige. De er kommet med i DTUs Danish Tech Challenge, som er et støtte-program til mindre firmaer med en god ide - eller som DTU markedsfører det "Danmarks første og eneste acceleratorprogram fokuseret på ildsjæle, der arbejder med udviklingen af nye, fysiske produkter". Det er super godt, at mindre firmaer kan få logistikhjælp, indkvartering på DTU, mentorhjælp - og endda kæmpe for at vinde 500.000 kr. Det er også lidt sjovt for mig at se listen over firmaer i programmet. Bl.a. Cortrium og Rokoko kender jeg fra DrivingIT 2014 konferencen. Der havde vi (meget bevist) sat fokus på spændende nye startup-firmaer og teknologier, der er på vej.

Her er en præsentation af Danish Tech Challenge - ligger du inde med en god ide, så kig med. Videoen omhandler godt nok det program, som er ved at skulle afslutte snart - men mon ikke det kommer igen.

Tilbage til Prototype ApS, så er her anden del af den video jeg optog med holdet, hvor de fortæller om deres erfaring som opstarts-firma i Danish Tech Challenge.

Kender nogen af jer i øvrigt andre måder at få støtte til udviklingsfasen af IT-projekter? Hvis I har erfaringer - del meget gerne.

/pto

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere