Mono - en spændende dansk mikrocomputer på kickstarter - del 1

Et af de meget spændende kickstarter-projekter, jeg har fokus på er Mono (se deres kickstarter-side). Mono vil lave en lille smart mikro Arduino-kompatibel computer med display. Det er en meget interessant platform med flere sensorer, såsom temperatur, accellerometer og touch display. Planen er at lave forskellige varianter med eller uden netværksadgang (bluetooth og wlan). Det er interessant pga. et lavt strømforbrug, et indbygget touch-display og et meget open source-venlig tilgang til at få programmel på platformen.

Illustration: Privatfoto

Det er lige op over med Mono - der er pt. under tre dage tilbage, og de er meget tæt på at have sikret sig de 500.000 kr, som de har sat sig som mål for projektet. Det er nogle gode folk, som står bag, og jeg har besøgt dem i Lyngby.
Mono er bare lille og fiks, men at denne lille dims indholder en fuld Arduino-computer med batteri er lidt sejt.

Jeg har optaget video med hardware-udvikleren Lasse Hansen og software-udvikleren Kristoffer Andersen, som dels fortæller hvad projektet handler om. En hyggesnak over en kop kaffe på ca 5 min :-)

Jeg kommer i morgen med fortsættelsen, som sætter fokus på hvordan firmaet bag Mono - Prototype ApS - som pt. kæmper om 500.000 kr i Danish Tech Challenge.

EDIT: Fortsættelsen kan læses på http://www.version2.dk/75675

/pto

Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#13 Peter Brodersen

Kan nogen fortælle hvad det præcis er, der gør projektet interessant?

Som jeg ser det: Den rammer et vigtigt segment, hvor man kan koncentrere sig om det konceptuelle og ikke at skulle fedte med ledninger og lodninger i første omgang.

Meget kreativitet handler om en lav indgangsvinkel til at kaste sig ud i det - kort vej fra tanke til prototype. Og mange projekter har desværre lidt døden på grund af, at man skal bruge for meget tid på det, som ikke er det væsentlige i ens idé.

  • 3
  • 0
#16 Knud Jensen

Backede selv en lignende dims https://www.kickstarter.com/projects/kenburns/tinyscreen-a-color-display...

Tror dog jeg springer Mono over i denne omgang. I en af kommentarerne på projektets side står der er at med fuld styrke på LCD displayed skal man kun regne med få timers batteritid. Hvilket jeg tolker som at den i praksis skal lades op en gang om dagen, og så kan jeg lige så godt fortsætte med at have en smartphone på mig.

Men det kommer vel alt sammen an på hvilke projekter man har i tankerne :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere