Mit nye legetøj - en Arduino med Gameduino

Sidste år fik jeg en Arduino, men har endnu ikke taget fat i at lege med den. Nu har jeg fundet, det jeg vil lege med. For et par måneder siden så jeg et "opråb" om støtte - "vil du støtte at jeg laver Arduino-spille-HW for dig?". Jeg havde ikke før set konceptet Kickstarter, hvor håbefulde projekter kan få direkte kontakt til slut-brugerne fremfor at søge funding via venture-kapitalister eller andre traditionelle lånetyper.
Jeg fandt som sagt Gameduino, smed 53 USD via kreditkort og ventede. Efter et par måneder fik jeg mail om at projektet var fuldt financieret og kunne producere. Et par dage efter jeg en lille pakke med Gameduino-boardet.

Oversigt over Gameduino kan ses på dette link og der er en hel del program-eksempler her.

Er der andre som er kommet i gang med Arduino hhv. Gameduino?

/pto

Gameduino sidder ovenpå Arduino-boardet.

Illustration: Peter Toft

Der er VGA udgang samt lyd

Illustration: Peter Toft

Gameduino er bygget op af en Xilinx Spartan FPGA.

Illustration: Peter Toft
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Carsten Olsen

Har bestilt Arduino og Gameduino.

Så vidt jeg kan sjusse mig frem til er Xilinx Spartan en rambaseret FPGA. Og logik(hardware) -funktionen ligger i U4 (seriel FlashRom).

Det vil altså sige at man kan programmerer en helt anden funktion end VGA+Lydkort ned i hardwaren. Det kunne f.eks. være en PSTN iptelefon (uden CPU). Man kan afprøve nye versioner af hardwaren ved at lodde et stik i X3 og sende data direkte ind, ved "power on". (så skal man ikke programerer U4 ved hvert forsøg)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere