Jesper sandal header

Mit netværk er bygget af terninger og gyldne pingviner

Hver påske de sidste 17 år har familien måttet undvære mig til påskefrokosten. Ikke kun fordi jeg ikke kan fordrage hverken sild eller snaps, men mest fordi jeg er draget mod Jylland med sovepose og terninger for at spille rollespil på Fastaval.

Det gjorde jeg også i år og fik lejlighed til at hygge mig med adskillige af vores fantastiske Version2-læsere, og det fik mig til at indse, hvorfor Fastaval betyder så meget for mig, at jeg ofrer min påske år efter år på at sove i en sportshal og leve af sandwich, øl og cola i fem dage afskåret fra resten af verden.

Fastaval er ikke bare én af Danmarks største rollespilskongresser, den har også udviklet sig til at være en smeltedigel for idéer og indtryk takket være kreative mennesker fra hele landet og endda også udlandet.

Rollespil og især Fastaval er i dag en vigtig del af mit netværk, både personligt, men også professionelt, for selvom vi mødes for at rulle terninger, så er der også plads til lige at vende emner som erfaringer med CMS-systemer for nystartede virksomheder, it-udbud og cloud computing.

Ja, det kan godt være, at emnerne, første gang vi mødtes, var levels og senere nye måder at spille rollespil på, og det er også stadig det, der fylder mest, men vi har også fået et fællesskab, som har værdi uden for rollespilsmiljøet. De samme mennesker, jeg spillede systemløse horror-rollespil med i 1995, er i dag konsulenter, programmører, it-chefer og mediefolk, blot for at nævne dem, der direkte arbejder inden for mit felt.

Og hvad der er endnu bedre: De er nogle af de bedste af slagsen. Måske netop fordi de har holdt fast i den kreative side af dem selv.

Men samtidig rummer flokken også skolelærere, sociologer, selvstændige og standup-komikere for blot at nævne et par beskæftigelser med S, og det giver mulighed for at få nye perspektiver, som jeg ikke ville have fået, hvis jeg blot netværkede under vingerne hos en brancheforening.

Rollespil og kongresser som Fastaval udfylder derfor den samme funktion for mig, som golfbanen eller sejlklubben gør for direktører. Det er en arena, hvor jeg knytter nogle sociale bånd, som danner knudepunkterne i mit netværk.

Men hvor man først skal have karrieren og derefter kan komme ind i netværket i golfklubben, så har de fleste rollespillere det lige omvendt på Fastaval. Her har vi skabt netværket i ungdomsårene, og det netværk får i dag en ny funktion i vores professionelle liv. Også selvom det blot er et kreativt pusterum eller nogle friske idéer.

Og det hele bæres hvert år oppe af græsrødder og frivilligt arbejde med at få et arrangement for 650 deltagere til at klappe perfekt.

Netværk er vigtige, og det jeg lærte på årets Fastaval kan derfor opsummeres i et enkelt råd: At holde fast i en hobby og mødes omkring den med ligesindede er måske den bedste måde at opbygge et naturligt netværk. I hvert fald er det sjovere end de fleste fyraftensmøder iført navneskilt, hvor det at netværke mest minder om en pinlig singlefest.

Når rollespillere skal koordinere oprydning og rengøring af et gymnasium, hvorfor så ikke gøre det som et strategispil? Illustration: Privatfoto
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

Jeg har det på samme måde med Viking Con. Også her finder man mange kreative IT-folk (og kreative folk i almindelighed). Jeg har aldrig været på Fastaval, nok mest fordi det er i Jylland.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere