Ministerpension

Jeg er sikker på at Helge Sander er et sødt og rart menneske, en kompetent sportsjournalist og han gjorde det sikkert også godt i Herning Messecenter mens han var der.

Men det er på tide at tage en seriøs snak om hans ministerpension.

Specifikt hvor hurtigt vi kan skaffe ham den udbetalt.

Hans selvforherligende skamros af egen evne til at vælge hvilken vej han vil vende næsen, for enden af de snore Microsoft med deres jerngreb har ham til at danse under, kan vi se som hvad det er: en PR afdeling der desperat arbejder med hvad alt hvad de kan finde.

Lad os istedet se på hvad Kim Aarenstrup netop har bedt alle ordførerne om: "Hold øje med Helge Sander".

Han kommer med nogle gode fornuftige argumenter om hvorfor IT sikkerhed ikke skal kontrolleres og styres af de samme som skal implementere den, det ved enhver med en smule klassisk dannelse: quid custodiet custodes.

Kim Aarenstrup kan, som alle vi andre, udemærket gennemskue, at ansvaret for offentlig it-sikkerhed ikke skal ligge under samme minister som de skal kontrollere og foreslår statsministeriet eller til nød, finansministeriet.

Argumentet for det sidste er, at det gør private virksomheder, men grunden dertil er, at finansafdelingen har ansvaret for at få årregnskabet igennem uden anmærkninger, herunder sikkerhed osv.

Statsministeriet er den rigtige placering, det er der ansvaret ligger i sidste ende.

Men om det så havnede under Ministeriet for Grønland, ville det stadig være bedre placeret end under IT & Telestyrelsen.

For uanset hvad det råd eller nævn ellers giver sig af med, bliver en af dets første opgaver, at fortælle Statsministeren at hans valg af minister for IT mv. gør mere skade end gavn.

Det ville de aldrig kunne slippe afsted med at sige, hvis de sad under samme minister og sandsynligvis ville rådet blive sammensat, som det så ofte sker under Helge Sander, af nikkedukker der slet ikke kan tænke de nødvendige tanker.

Kim Aarenstrup har helt ret: Quid Custodiet Helge Sander ?

phk

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Eskild Nielsen

Sandhedsministren har jo for mange år siden fået alt hvad der har med IT at gøre ind i sit ministerium. Da dette er sket med generel accept i VKO-blokken incl. regeringen, så vil de ikke kunne forstå at i denne sag bør placeringen være anderledes.

Fordelen for regeringen er jo også at de på denne måde får de råd de helst vil høre.

/esni

  • 0
  • 0
#4 Jakob Damkjær

Det hedder nu LIFE (udttales LEIF)

Faculty of life sciences et fakultet under KU.

En anden ting vi kan takke "videnskabs" ministeren for Universitets fusioner... som så vidt jeg er orienteret stadig ikke er fremvist dokumenteret positiv effekt af.

Ud over at vi har fået fjernet lidt mere dansk kultur arv, men hey vi brugte den aligevel ikke...

Men for at komme til sagen så bør man tænke over hvem der skulle erstatte hr sander ? og hvis man tænker at det kun kan blive bedre så vil jeg foreslå at man tænker igen. For det kan sagtens blive værre... De kunne sætte en 18 årig fra dansk folkeparti til det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere