Min julegave til mig selv

Det var en mørk og dyster nat før jul. Jeg sad foran computeren og arbejdede. Pludselig viste jeg, hvad jeg allermest ønskede mig til jul.
En 24? fladskærm, så jeg ikke længere behøvede at rode med den bærbare og to tastaturer, når jeg arbejdede.

I de sidste år har jeg været uden stationær computer, men for et halvt år siden fik jeg igen en stationær. Jeg syntes, jeg skulle have en Vista-installation, og selv om jeg ikke gerne vil indrømme, at jeg også tænder en smule på hardware, var det også tid til, at jeg skulle på dual core og 64-bit-vognen.

Indtil da havde jeg sluttet en 19? fladskærm til den bærbare og udvidet skrivebordet, så jeg kunne arbejde med flere dokumenter. Det har fungeret fint for mig både hjemme og på arbejde i mange år.

Før den slags var muligt, kan jeg huske, at jeg betalte blodig for et dual output-grafikkort. Der var mange, som ikke forstod det. 'Det kan man da ikke spille på!', men jeg var ligeglad. Det var det helt rigtige til mig.

Senere kom også fladskærm nummer 2, så jeg kunne bruge kortet til noget. Jeg købte samme 15? skærm, som jeg allerede havde. Stor var skuffelsen, da jeg kom hjem og konstaterede, at mens den ene var hvid på en gul måde, var den anden hvid på en blå måde. Jeg forsøgte selvfølgelig straks at bytte den. Sælgeren kunne godt se, at den var gal, men da vi for en sikkerheds skyld testede ombytteren, blev fejlen lige pludselig til en feature.

Men ok, han var da villig til at bytte den til en 17? Samsung-fladskærm, hvor hvid havde den rigtig farve. Den skærm lever stadig et godt liv hos min far.

Det setup fungerede fint i mange år, og på et tidspunkt fik jeg det faktisk også til at virke under Linux.

Men tilbage til den mørke og dystre nat. Min forrige 19' skærm var en Dell, og den havde jeg været rigtig glad for. Det tog mig derfor ikke lang tid at finde denne Dell-skærm. Her er det selvfølgelig, at det bliver afsløret, at jeg ikke er en rigtig hardware-nørd. Tænk på, hvor lang tid en rigtig nørd kunne have brugt på at finde den helt rigtige skærm. Jeg mener derimod, at man skal tage den slags beslutninger, hvor man ikke har rygdækning fra hustruen, uden videre betænkningstid. Der er jo ikke særlig troværdigt at sige: 'Undskyld skat, det var en fejl, at jeg ikke spurgte dig!', hvis man forinden har brugt 14 nætter på at nørde sig frem til den helt rigtige skærm.

Jeg kunne i hvert fald ikke vente til næste dag med at bestille, hvis den skulle komme inden jul, og Anne havde allerede været der og brokke sig over, at printeren larmede (forbandet være printere og paper jam). Hun ville formentlig ikke se positivt på, at jeg begejstret vækkede hende for at tale om at få en 24? fladskærm i julegave.

Men hun tog det pænt og tilgav mig ? igen. Og skærmen er også pæn. Den er nærmest dejlig. :o)

Men jeg gik nok lige over gevind, da jeg næste eftermiddag ' stadig høj at beruselse ' også fandt på at købe den helt rigtige gave til mig selv fra min 2½-årige datter. Jeg fik et noget anstrengt blik, da jeg kom hjem med Peter F. Hamiltons Pandora Star.

Men hvad er egentlig den helt rigtige gave til en nørd?

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Maciej Szeliga

...ville have været en OLPC XO gemmem G1G1 programmet. Så ville man have støttet en rigtig god sag OG fået en übernørdet computer på samme tid. Desværre er OLPC folkene ikke opmærksomme på europæernes købekraft og vil kun sælge til folk i USA og Canada. Den eneste årsag til at jeg ikke har fået en er at jeg ikke lige kunne finde nogen som ville videreformidle den til mig.

  • 0
  • 0
#2 Michael Rasmussen

Eee PC fra ASUS må klart være et bud på julegaven til en nørd: http://eeepc.asus.com/global/product.htm

Jeg kan også officielt oplyse, at jeg selv er blevet ramt af fænomenet, da jeg har iværksat en lokal markedsanalyse - et par af mine kinesiske studerende, der er hjemme på juleferie, er sat på opgaven i det kinesiske IT-miljø fra Beijing i nordøst over Shanghai til Xiamen i sydøst:-) Seneste melding lyder på 1200 Yuan ~= 850 danske kroner ifølge kursen 24/7-2007 for billigste model.

  • 0
  • 0
#7 Jesper Villekjær

Det ville jeg gerne have haft. Når man nu lige skal begrænse sig .. For det er vel også et af en "rigtig" nørds større problemer, at begrænse sig..

Khet: The Laser Game Som også nævnes på det link Henrik smed. http://www.khet.com/ Kan købes hos Dragonslair i danmark. Jeg har aldrig prøvet det og det kommer sikkert til at samle støv på hylden ved siden af de andre sjove ting man ønsker sig.. der ligger Lego mindstorms som har været der siden det blev købt efteråret 2006.. sådan går det med små børn i huset - og for mange andre ting at bruge ens tid på..

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere