Min bedste kollega

I den sidste tid har Anne-Sofie og Peter både vendt og drejet emnet "det gode arbejdsliv", og der har været diskuteret arbejdsskifte og de små ting i hverdagen, som gør, at man føler sig værdsat.

Selv om jeg er studerende har jeg været igennem flere jobs både i min studietid og før, og her har jeg lært, hvad jeg prioriterer højere end noget andet: Gode kollegaer.

Jeg arbejder generelt meget selvstændigt, men alligevel har mine kollegaer betydet mere end man skulle tro. De to vigtigste grunde er inspiration til arbejdet (som jeg f.eks. her tager fra Anne-Sofie og Peter) og lysten til at stå op og tage på arbejde, fordi man har noget godt at se frem til. Jeg kan ikke forestille mig et godt arbejdsmiljø uden gode kollegaer som en vigtig ingrediens.

For mig er en god kollega en, der har overskud i hverdagen til et smil og en hyggelig snak - en der har overskud til at gøre lidt ekstra for at skabe et godt arbejdsmiljø; om det så er den kollega, der altid sørger for kaffen eller indsamlingen til gaver eller er med til at arrangere firmafesten.

Listen af ønsker til den gode kollega er lang; faglig kompetence, humor, evnen til at svar på en mail inden for den samme uge den er modtaget og en hjælpsom hånd er med på min top 10.

Hvad er med på din?

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Flamber Hansen

En god ledelse er ét og alt.

Uden en god ledelse, vil der være et dårligt arbejdsmiljø, hvilket vil suge kræfterne ud af enhver medarbejder (din kollega eller dig selv).

God ledelse giver frihed, som smitter af på medarbejderne, hvilket som regel gør medarbejderne mere afslappet og derved har mere tid til sine kollegaer i form af spas, en hjælpende hånd eller arrangør af julefrokosten.

  • 0
  • 0
#3 Peter Makholm Blogger

Det er selvfølgelig rart med fagligt kompetente kollegaer, men hvis vi virkelig snakker om ønskelisten, så vil jeg gerne kræve noget mere, nemlig fagligt engagement.

Det kan godt være at man er rigtig kompetent og løser alle opgaver til UG, men hvis man bare gøre det maskinelt og ikke føler noget for det, så nytter det ikke meget i forhold til at være en god kollega. Hvis en af mine kollegaer efter 5 timers hårdt arbejde opnår en eller anden aha-oplevelse vil jeg da vide det og ligeledes vil jeg da fortælle om mine aha-oplevelser.

Og så pyt med hvad fagområdet er. Jeg har været så priviligeret at arbejde midt mellem dybt engagerede kommunikationsfolk, jurister og jounalister. Selvom jeg ikke har kunnet dele en syntaksspidsfindighed i perl med dem har det da været en nydelse.

  • 0
  • 0
#4 Deleted User

Der er allerede nævnt mange gode emner til ønskelisten, jeg ville blot supplere med at for mig skal den gode kollega være en teamplayer. Det vil bl.a. sige åben for andre meninger, åben for at dele af sin viden, ærlig og med en god portion selvironi.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere