Microsofts laptop skat

Svaret på min lille skatte-quiz var ganske rigtigt "Microsofts laptopskat".

Min T41p er ved at falde fra hinanden og jeg brugte rigtig meget tid igår på at finde en ny bærbar, men alle steder skulle jeg betale for en Windows jeg ikke har brug for og hverken ønsker at se eller røre ved.

Er der nogen der ved et sted i Danmark hvor man kan købe uinficerede laptops ?

phk

Kommentarer (27)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Flemming G. Jensen

Det er ikke svært at få en Laptop unden Windows.

Den sidste købte jeg online hos Zepto. Der vælger man blot uden Windows i web shoppen og kan som tillægsgevinst straks se prisreduktionen.

Den forrige købte jeg hos Laptop4u.

Til prisen er Zepto sikkert ok; men jeg har nu haft problemer med kvaliteten, idet skærmens bagside ikke er særligt hårdt, hvilket kan få skærme til at krakelere!

Hvis du er mere til Dell, Lenovo eller HP, så har du ret til at få produktet til en reduceret pris leveret uden Windows. Eller du kan få penge retur, hvis de ikke kan levere uden.

Jeg bruger Red Hat, Suse og Ubuntu. Selv en gamle maskine med 512 MB RAM bliver frisk og veloplagt igen med en ny Ubuntu.

 • 0
 • 0
#9 Jesper Larsen

Rygter vil vide, at hvis man blot beder om det, vil Dell give dig kr 500,- retur hvis du ikke ønsker at bruge Windows...

Så en nyhed om det for et par måneder siden, men har ikke lige kunne finde den...

 • 0
 • 0
#14 Mikkel Høgh

Hej igen,

Jeg har lige været ved at kigge hvad vi kunne få på de pågældende bærbare (Det er den model Michael Rasmussen linker til, bare med mindre RAM), og som priserne er nu tror vi ikke at vi vil kunne få mere end ~3.500,- for dem - og det tjener vi for lidt på. Så de bliver nok opgraderet med RAM og brugt internt i stedet. Beklager at jeg ikke undersøgte det før jeg skrev mit sidste indlæg.

Mvh. Mikkel

 • 0
 • 0
#15 Deleted User

Du kommer så meget til at fortryde hvis du køber en zepto, når du har været vant til en IBM T-serie. De har zepto'er jeg har haft fat i var meget plastikagtige og føles ikke særligt solide. Jeg ville kigge efter en IBM/Lenovo igen.

 • 0
 • 0
#16 Ove Andersen

Jeg har selv heller ikke for god erfaring med Zeptop - både mht. kvalitet og service. Mange af mine kammerater som har købt bærbare ved Zepto har haft dem indsendt en eller flere gange i løbet af deres tid, og nogen gange er fejlene ikke repareret når de kommer tilbage.

Når min ThinkPad R51 en dag skal udskiftes er jeg rimeligt sikker på jeg vil vælge en ThinkPad igen. Har ikke set noget seriøst alternativ, da den både skal være holdbar samt bekvem at bruge.

 • 0
 • 0
#17 Deleted User

Jeg har en Zepto 4200, som jeg er rigtig glad for. True, er man vant til IBM, er det nok lidt af en nedtur at rende rundt med en Zepto, men jeg synes man får meget computer for pengene. Derudover er det piece of cake at installere linux på den. Angående holdbarheden, så lavede enten Alt om Data eller Privat Computer på et tidspunkt en crash test (tabe en laptop fra 1,5 m højde) og den vandt Zepto'en.

-Henriette

 • 0
 • 0
#18 Flemming G. Jensen

Jeg har en Zepto 6615 købt uden Windows og derfor til en lavere pris. Jeg er egentlig ganske godt tilfreds med den; men kvaliteten kommer ikke på højde med en ThinkPad.

Jeg forstår ikke, hvordan den crachtest er udført. Jeg havde min Zepto stående med sammenklappet låg på skrivebordet. Huskatten sprang ned på låget, hvorefter skærmen krakelerede. Det var ikke usædvanligt i følge Zepto service. Pris 3680 kr.; som hverken står i forhold til kattens størrelse eller pris.

Så hvis du skal transportere laptoppen meget bør du satse på en taske eller et andet mærke og afholde husdyrerne fra at crachteste den.

 • 0
 • 0
#19 Erik Andresen

Hvis du har mod på det, kan du samle din egen bærbar med valg af cpu, ram, harddisk og styresystem. Du kan søge på edbpriser efter bærbare uden cpu. Så dukker der nogle ASUS modeller frem.

Jeg er selv i markedet efter en bærbar, der kan køre Linux uden de store problemer. Jeg har ikke mod på en barebone, men har været lidt fristet af en Toshiba Tecra A6-171. Her får du en bærbar med en 2GHz Core 2 duo, som på papiret ser ud til at kunne fungere fint med Linux, til 7.700kr incl moms og M$ skat.

Jeg ender dog nok med en ThinkPad, for jeg tror det er dem der giver færrest problemer med Linux. Jeg har en gammel ThinkPad X20, som bare ikke vil dø. Jeg har lige installeret Kunbuntu på den og alt fungerede i første hug, incl suspend og hibernate. Med sine 192MB ram er den dog ikke specielt hurtig.

 • 0
 • 0
#22 Kristian Thy

"Angående holdbarheden, så lavede enten Alt om Data eller Privat Computer på et tidspunkt en crash test (tabe en laptop fra 1,5 m højde) og den vandt Zepto'en."

Tabte de nok bærbare til at kunne lave en statistisk analyse på om der var signifikant forskel, eller smed de bare to maskiner på gulvet og tog et fedt billede?

 • 0
 • 0
#23 Jesper Thusgaard

... og uden at skulle gøre reklame for nogen, så har jeg fået følgende svar fra www.laptops.dk:

Vi har kun denne uden Windows: http://www.laptops.dk/product_info.php?products_id=850 (der er XP Home licens med, men den giver du ikke noget for) Alle andre med XP Pro kan du få kr. 300,- billigere uden Windows.

Når de andre jeg har spurgt svarer, poster jeg dem her. Desuden har jeg fat i en bekendt der arbejder for et firma der importere bærbare. Der er overvejelser om at lave en netbutik, der sælger OS løse bærbare. Mere info følger.

 • 0
 • 0
#24 Eskild Nielsen

Med mindre laptops.dk enten får den gratis fra MS eller bruger en piratudgave, så betaler man da under alle omstændigheder for den licens.

Det de skriver er at du kan slippe for at betale merprisen for XP-pro, og du kan (muligvis) slippe for at skulle fjerne en XP, men du hænger altid på at betale for den...

/Eskild

 • 0
 • 0
#25 Kristian Larsen

Hej PHK,

Lenovo har nogle T modeller med SUSE licens istedet for Windows licens - dog er samme model dyrere end Windows udgaven. Det er en mulighed - den anden er at gøre som ham der fik sine Windows penge tilbage ved at dokumentere at han bootede computeren og valgte IKKE at acceptere MS licens aftalen, og derefter bede om at få pengene refunderet. Dog vil jeg anbefale at bibeholde en lille Windows partition på Thinkpads da det i høj grad gør det lettere at updatere firmware på dyret. Jeg vil generelt anbefale at købe en ikke-parallel importeret udgave af maskinerne (uanset fabrikat) da det altså letter service noget (f.eks. laptops.dk parallel importerer, og effekten er at du via laptops.dk skal sende din bærbar til tyskland for RMA).

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere