Microsoft smadrer endnu en protokol

For dem der et kort øjeblik troede på Microsofts gode intentioner om åbenhed, kommer her den obligate dårlige nyhed om at Microsoft overhovedet ikke har fattet noget.

Nu er der pludselig en protokol der hedder "MSNTP" og den er ikke kompatibel med IETFs NTPv4 protokol.

Læs forklaringen fra Dave Mills skriver her.

Det siger sig selv at Samba projektet har et problem.

Og for det ikke skal være løgn, så bruger MSNTP little-endian, midt i et pakkeformat hvor alt andet er big-endian.

phk

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Esben Nielsen

.. de er blot så store, at de tvinger alle andre til at rette ind.

Jeg har selv lavet masser af hacks, hvor jeg lige har muret et eller andet oven på noget eksisterende. Jeg har ikke selv gjort det, men set selv Linux/Unix folk blot kopierer rå 32 bit x86 data-strukturer over nettet, hvilket jo i hvert fald har været den normale måde at gøre tingene i DOS/Windows verdenen.

Microsoft er bare så store, at deres hacks kommer til at dominere resten af verden. Der er intet der kan få dem til at køre i NTPv4 kombatibel mode, hvis resten af netværket er Unix (ud over måske EU i et naivt håb?). Det er Unix (dvs. Samba), som må rette ind mod Windows.

Her er hele humlen i Microsofts monopol: Alle konkurrenter skal bruge så mange krafter på at rette ind mod Microsofts små fejltagelser, at Microsoft stort set ikke behøver, at lave noget fundamentalt nyt for at bevare deres føring. De kan blot blive ved med at lave små forbedringen (som en krypteret NTP jo faktisk er), hvoraf der følger inkombabiliteter, som konkurrenterne så skal bruge krafter på at fikse, så de heller ikke kan få overskud til opfinde noget væsentligt nyt...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere