bloghoved ole tange

Microsoft giver adgang til sine softwarepatenter

Softwarepatenter er noget skidt (Kort intro, Lang intro). Open Invention Network er en ikke-angrebspagt for softwarepatenter: Er man med i OIN, giver man de andre medlemmer en gratis patentlicens til ens patenter, der dækker den software, som er med på OINs liste.

Blandt medlemmerne kan man finde SAP, IBM, SONY, Phillips, Facebook, Uber og Google.

Softwarelisten dækker nogenlunde den software, som man vil finde i en normal linux-distribution - herunder naturligvis GNU Parallel :)

I onsdags blev Microsoft også medlem.

Læs også: Microsoft overrasker: Deler sine 60.000 patenter for at beskytte open source-kode og Linux

Og det i sig selv er ret vildt.

Jeg skal lade det være usagt, om det skyldes, at Microsoft vil være et open source selskab eller om det i virkeligheden drejer sig om, at det er den billigste måde at få adgang til de andre patenter, som er i puljen.

Jeg vil blot nøjes med at glæde mig over, at endnu en stor patenthaver lægger softwarepatentvåbnet til side, og håbe på, at Apple og Amazon også kommer med, og at HP, Oracle og de andre, der kun er delvist med, kommer helt med.

Hvis din virksomhed benytter software fra en linux-distribution, så bør I gøre ligesom Microsoft og melde jer ind. Det er gratis.

Meld jer ind via http://j-oin.net.

Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Hans Nielsen

Brugte lige 10 min, og faldt over et par artikler der gav helt gammeldags microsoft grunde for dette som Grådighed og Selviskhed. Beklager. Men lidt har da også ret. Man skal bare, så ikke spille hellig.

"Microsoft has its own selfish interest in this case. This time around it is more about protecting Microsoft and its cloud business on Azure that depends heavily on Linux. "

https://itsfoss.com/microsoft-open-source-patents/

"because when it comes to money, Microsoft is no one’s friend. Microsoft earns a huge chunk of revenue from patents. It has patents with Android as well that enables it to earn $5-$15 from every Android device sold. I don’t think those 60,000 patents were bringing any revenue to Microsoft. But that just my presumption."

"There are exceptions to what Microsoft is making available — specifically, Windows desktop and desktop application code, which makes sense for many reasons "

https://www.theverge.com/2018/10/10/17959978/microsoft-makes-its-60000-p...

 • 2
 • 1
#2 Kenn Nielsen
 • 3
 • 1
#3 Dave Pencroof

Det er som skrevet helt ligetil, MS har "givet" win 10 væk, og nu skal de så ved hjælp af andres brug, af det der før var lukkede patenter, sikre egen worldwide dominans, for div Linux distro's er begyndt at fylde en anelse for meget og være lette at agerer i for selv de mest basale brugere, og det er MS nu igang med at ændre på, og det bliver grimt når MS når op på Google niveau på reklame siden, for indtil nu har jeg kun set MS's egne reklamer i explorer.exe, men det skal nok ændre sig til fuldskærms reklamer på skrivebordet, og masser andet "sjovt", og for hver "opdatering" hvert halve år, bliver Pro udgaven mere lig Home !!

I må hygge jer !

 • 2
 • 0
#7 Michael Fjeldsted

"Microsoft has its own selfish interest in this case. This time around it is more about protecting Microsoft and its cloud business on Azure that depends heavily on Linux. "

Hvordan kan det være negativt at 40% af alle vm'er i azure i dag er Linux og at Microsoft at bidraget en masse til Linux kernen for at få den til at køre optimalt på Hyper-V (herunder azure). Det er vel det Open Source handler om - at alle bidrager. Hvordan kan det være negativt fordi Microsoft bidrager og fx også har gjort hele .net core open source, med C#, asp.net osv typescript er fx et glimrende eksempel på at de også kan starte noget open source som bliver taget imod af andre.

Microsoft Post Balmer har være mange kæmpe skridt i den rigtige retning - Satya Nadella synes at sætte en helt anden retning. Men derfor er han selvfølgelig stadig CEO i en stort børsnoteret selskab der skal levere overskud og vækst kvartal for kvartal - men hvorfor skulle man ikke kunne tjene nogle de penge på aktiviteter relateret til open source?

 • 1
 • 0
#9 carsten guldhammer

Der skulle nærmere stå

Microsoft skider sine kunder / brugere op og ned af ryggen

Har lige hørt til morgen fra min fætter at på trods af at alle opdateringer var slået fra i hans Windows 10 så har Microsofts lort alligevel gennemtvunget opdatering med følge at hele lortet er gået ned og ikke kan gendannes og hans arbejde ligger på den maskine og er nu tabt

Føj for helvede

 • 0
 • 5
#11 Hans Nielsen

Han har selvfølgelig en lorte backup?

Selvfølgelig - da det er arbejde eller måske private billeder, som ikke kan gendannes :-)

Hint: Prøv Linux Mint, har være tændt de sidste 5 måneder uden genstart, selv om kernen er patches flere gange.

Men som privat, selv om man har backup, virker den :-(

VIl anbefale at arbejde i en gratis dropbox hvis det er mindre datamængder. Der er der også version kontrol, så man kan gå tilbage, og finde ikke kryptere data, hvis det er en slem form for virus man bliver angrebet af.

Men giver dog manden ret. Windows opdaterings håndtering er TOTAL tåeligt. Og styresystemet er ikke beregnet på flerbruger, bare det at opdateringer ikke standses, eller bare kan køre i baggrunden uden at kræver en genstart med nogen gange bare en sort skærm, i lang tid. - Men en god spilplatform, ikke andet seriøs.

Men er manden ikke klar over at Windows altid vil genstarter, om det så er under en operation på et sygehus. Samtidigt med at de sletter alle former for personlig valg om beskyttelse af privatliv. Man få samtidigt igen Edge og Bing som standard, sammen med alt muligt andet lort. En kerne version med Long time service, kan være en løsning, men findes ikke til private. Og der giver andre problemer, hvis man kun bruger Windows som den spilleboks den er.

Det værste er næsten deres filsystem, som er et dårligt forsøg på at lave et fler bruger filsystem, med indbygget sikkerhed. Det er langt for robust no, og giver også tit problemer, især synes jeg. Hvis der er rigtigt mange indre filer, med meget lange filnavne/stier. Nedarvning, ejerskab og tilgang virker også nogle gange noget rodet og uovervejet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere