georg strøm bloghoved

Metoder til at få fred ved hjemmecomputeren

Du vil naturligvis ikke drømme om at bruge disse metoder, og jeg har naturligvis heller aldrig gjort det. Alligevel har min families reaktioner givet mig nogen ideer til den type, der gerne vil slappe af med at browse nyheder og andre underholdende sider på familiens eneste computer.

Den enkleste metode er selvfølgelig at sige: 'Jeg har noget arbejde som jeg er nødt til at lave.' Den bemærkning kan virke, men den kan også udløse reaktioner som: 'Du arbejder altså også for meget', eller 'Hvad har Facebook at gøre med arbejdet'?

Her kan en mere garvet person sikre sig en fredelig time ved computeren ved at tilføje lidt skyldfølelse: 'Jeg ville gerne hente (indsæt barnets navn) tidligt, så jeg var nødt til at tage det her med hjem.' Det kan til gengæld føre til en diskussion om hvem der henter hvor ofte, og de gange det er sket mindre end tredive sekunder før børnehaven lukkede.

Her kan nogen vælge at udnytte deres partners manglende viden om computere, for eksempel ved at fjerne genvejen til browseren fra skrivebordet. De kan så få en times fred og ro ved computeren, når partneren har klaget over at det er umuligt at komme på Internettet. De kan endda opleve at partneren virker helt taknemmelig, når de slutter med at lægge en ny genvej til browseren på skrivebordet.

Det virker selvfølgelig ikke, hvis partneren insisterer på at Internettet kan vente, og at det er bedre at bruge tiden på at vaske op eller lave andre hjemlige pligter. Her vil nogen måske gribe til trusler. Mennesker reagerer stærkere på trusler end på belønninger. Alt hvad der er ukendt er truende, og der er meget som er ukendt i en computer.

Nogen er måske så kyniske at de finder noget som ikke fungerer, og som hurtigt skal rettes, hvis familien ikke skal bryde sammen. 'Vi kan ikke modtage mails. Og lige nu hvor vi er ved at sælge bilen, og hvor der er alle de der breve om (indsæt barnets navn) skole.' Og helst sagt i et alvorligt tonefald som om det er hele familiens eksistens der står på spil.

Enkelte partnere vil måske alligevel argumentere. Så er der brug for mere alvorlige trusler. 'Der er sket noget med harddisken. Jeg er bange for at det du har skrevet til din opgave er væk.' Eller rettere, det er på en eller anden måde blevet flytter over i en anden mappe. Den manøvre kan give to uforstyrrede timer ved computeren, mens partneren oven i købet holder børnene væk og fortæller, hvordan far eller mor skal have ro til at reparere computeren.

Lad være med at bruge den slags metoder, selvom det er fristende. Hvis du gør det ofte nok, kan din partner sige ja til at købe en ny computer, når der nu er så mange problemer med den gamle.

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere