Megakort og ultra-detaljer

Igen har Wired et godt indlæg, Extreme Resolution Photos and Lasers Create Virtual Yosemite, om hvor vi er på vej hen, denne gang inden for interaktive billeder. Eksemplerne er et par meget deltaljerede fotoprojekter fra Yosemite

Det ene projekt kræver en Silverlight-PlugIn og viser et kort over Yosemite. Umiddelbart så det lidt kedeligt ud ? indtil jeg opdagede at jeg kunne zoome ind og zoome ind ... og zoome ind. Jeg kunne faktisk se farven på t-shirten hos nogle amerikanere helt ovre på den anden side af kløften (ok, det var også nogle store eksemplarer, men alligevel). Hjemmeopgave: Prøv at find den røde pickup-truck i billedet fra Columbia Rock!

Der er også en variant med PhotoSynth hvor billeder fra en hang-glider er sat sammen via PhotoSynth-teknologien. Det er muligt at teknologien her virker smartere og mere sexet, men personligt synes jeg mere eksemplet viser, hvor svært PhotoSynth har ved at give en god oplevelse, hvis ikke materialet er rigtigt godt. (Linket kræver en PhoSynth-plugin)

Det ligner Microsofts forsøg på at komme ind i kampen i forhold til nogle af Googles mange interessante brug af kort, specielt Google street view og selvfølgelig Google Maps og Google Earth. Forsøget er ikke uden evner.

Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Flamber Hansen

Det lyder da spændende, men siden du også havde problemer med brugervenligheden i zoom-funktionen, vil du så ikke fortælle hvordan man zoomer?

Jeg kan højreklikke og få Silverlight Configuration, og så kan jeg trykke Space og centrere kortet.

  • 0
  • 0
Peter Nørregaard Blogger

Jeg brugte bare instinktivt mit musse-hjul og det fungerede. Men jeg har ikke kunnet finde noget dokumenation på, om der er andre muligheder. De mest almindelige taster som jeg har kunnet komme på virkede ikke.

Trist for folk uden musse-hjul - og trist at brugervenligheden ikke er bedre.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere