kramselund jereminsen

Marts 2014 IPv6 hosts 10%

Så blev det mandag igen, og der ligger alle de sædvanlige sager og rutineopgaver ...

Indimellem mens man venter kan man dog checke gamle projekter der er "ongoing". Et af disse er IPv6 enabling på kundevendte routerinterfaces og det går godt. Jeg får typisk nu kun enablet et enkelt eller to interfaces, fordi de resterende enten aktivt har valgt at vente med IPv6 eller af andre årsager ikke behøver IPv6. Andre årsager er i denne forbindelse Tor servers eller DRAC KVM kort som vi pt. bruger IPv4 RFC1918 til. Vi er ligeledes up to date med vores service på IPv6, DNS osv.

Der mangler en del domæner og kunder der bruger det aktivt, men kunne det ikke være nice at Danmark kom over 10% mærket?
Når jeg skriver 10% mærket mener jeg grafen og statistikken på IPv6Matrix - hvor vi pt. ligger på 9.85% IPv6 Host percentage over time

Jeg vil ikke spilde plads på at gengive deres data, men prøv at se dem på hjemmesiden:
http://www.ipv6matrix.org/country-DK

Vi burde i fællesskab lige kunne puffe den over 10% i Marts, kom nu :-)
Jeg vil nu punke mine kollegaer og kunder for at lave nogle flere IPv6 AAAA records, som typisk er den sværeste del af IPv6 enabling af en web service - som er det vi har mest af.

Check også http://ipv6-adresse.dk/ som er et dansk initiativ som forsøger at kortlægge internetudbydere og deres IPv6 understøttelse i Danmark.

Edit: sætning påpeget af Eskild er rettet/tilføjet. Link til ipv6-adresse tilføjet.

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Esben Madsen

hosts er så vidt jeg kan se defineret ud fra lokation af ipv6-adresser der er defineret i DNS?... så mine sites der ligger på en tysk VPS hjælper ikke på "vores" statistik... pokkers :)

Til gengæld fandt jeg ud af for et halvt års tid siden at telia faktisk har native ipv6 - det skal bare lige slåes til i routeren (for andre der skulle være nysgerrige - det er jo ikke ligefrem noget de skilter med offentligt) :)

  • 0
  • 0
Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

@eskild, Tak det er forsøgt rettet.

@Flemming, det står på deres side. De har taget udgangspunkt i Alexa.com - og startede for nogle år siden, hvilket også er interessant i Internetsammenhæng.

"Data is sourced by querying the DNS records of the top 1 million domains as rated by Alexa.com"

@esben, jeg tror nu også de ser på domænet - version2.dk findes eksempelvis derinde http://www.ipv6matrix.org/domain-version2.dk

  • 0
  • 0
Kristian Larsen

Dvs. fra november 2010 hvor der var 1700 hosts m. IPv6 er vi idag oppe på hele 2350 hosts med IPv6 men er gået fra 4 til næsten 10%? Forklaringen er så at antallet af hosts der tæller i DK regi er halveret fra næsten 40K til lidt over 20K. Jeg bider også mærke i at vi på verdensplan har haft en stigning fra 4 til 6% hosts som ingen IP har. Så hvis vi lige fjerner en 500-1000 IPv4 hosts så skulle de 10% være hjemme! :) [Jo jeg kan godt se det er lidt sjovt at komme over stregen, men jeg kan ikke helt se værdien]

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere