Mandriva Metisse med 3D Linux

Mandriva har netop frigivet deres nyeste live cdrom med Metisse "3D" desktop. Jeg hentede denne fra klid.dk og startede op. Man vælger dansk (et par gange) og så har man en Gnome desktop bootet alene fra cdrom. Det nye "3D" desktop er et noget anderledes grafisk concept end Compiz/Beryl (Der kommer i øvrigt mere om Beryl på Linuxforum 2007).

I Metisse kan man dreje vinduer rundt om alle akser og folde vinduer ind. At folde vinduer (se billedet nedenfor) kan måske bruges til at få lidt mere plads på desktoppen uden at lukke vinduerne, men det virker ikke som noget jeg vil bruge. Jeg har arbejdet med muligheden for at rotere vinduer omkring forskellige akser. Det virker rodet og er man "uheldig" at få roteret et vindue så det nærmest er vandret (vippet væk fra brugeren) så er det håbløst at få fat i den menu hvor man igen kan rotere vinduet med mindre man har en mus med rullehjul. Flere detaljer her.

Det er dejligt at de andre 3D-agtige koncepter til Linux-desktoppen, men jeg er ikke solgt her.... Synes du det holder?

Se i øvrigt videon fra Youtube nedenfor som glimrende gør rede for mulighederne i Metisse.

![Eksternt billede](http://www.mandriva.com/var/mdk/storage/images/media/images/oo_ff_en__1/..." alt=")

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Wedel

Set fra mit synspunkt holder det ikke, men mit synspunkt holder kun på mine computere. Metisse, Beryl etc. holder i den forstand at det skal være med til at promovere linuxdesktoppen, så udviklingen af disse 3D desktops, er set fra det synspunkt, overordentlig vigtig. Og der er også en vis wow faktor i det, jeg har med et glimt i øjet fortalt andre, at denne (beryl) var nogenlunde hvad de kunne forvente når de engang fik vista på computeren :).

  • 0
  • 0
#2 Kim Schulz

Det du glemmer i denne sammenhæng er at Matisse kun er på et eksperimentalt niveau. Det er lavet for at forske i muligheden for multi-input skærme (som den vi vil se på Apple iPhone, FIC Neo1973 osv). Går man ind og læser på Metisse's hjemmeside vil man også se at den er mærket med advarsler som "Metisse is experimental software : not all its features are complete or bug free" http://www.mandriva.com/en/projects/metisse/faq#prod

Jeg kunne sagtens forestille mig situationer i fremtiden hvor dette kunne bruges, men det er ikke på Desktoppen vi vil se at dette vil bryde igennem. Tænk derimod tablets eller hvad med en stor touchscreen i bordet i mødelokalet. dokumentet kunne gennemlæses af folk på flere sider af bordet, det kunne rettes, gives videre til ny gennemlæsning osv. osv.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere