Mail.app - det er en ommer....

Øv øv øv. Jeg var lige ved at have tillid til at Mac OSX 10.5 med FileVault køre stabilt med VMWare 1.1.1 - men nej. Igen havde jeg et crash for lidt siden. Det stinker...

Min lille OSX crash havde et par ekstra bivirkninger. Alle Firefox-bookmarks var slettet og Mail.app have slagtet al information om mailkonti. Flot, meget flot. Firefox fik jeg restoreret, da jeg kører med Firefox Google Bookmarks.

Mail.app kan jeg ikke holde ud mere. Internt kører den med SQLite, som er container for alle mails. Jeg har haft den database smadret et par gange på et par måneder - og så kan man lede længe efter gamle mails. Ringe program design - det er en ommer Apple!
Heldigvis har jeg taget mine forholdsregler efter første crash. Nu ligger alle mine gamle mails på en Linux box med en Courier IMAP server. Den har jeg tillid til :)

I kan hjælpe mig. Jeg vil have et nyt mailprogram til Mac, men hvilket?
Jeg skæver lidt til Thunderbird. Den kender jeg, men er ikke så hooked på den. Pine er min gamle traver, som jeg anvender hjemme - men der må da være bedre alternativer, som holder?
Hvad bruger du til at læse emails på Mac?

/pto

Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jens Katz-Kolberg

Jeg bruger Mail.app derhjemme, og har brugt den de sidste 2 år uden problemer. Der ligger ca. 12000 mails i den. Har tidligere brugt Thunderbird, men jeg synes Mail.app virker hurtigere og bedre.

Leopard har frosset 10-20 gange siden jeg opgraderede i november. Leopard er helt klart meget mindre stabilt end Tiger. Men jeg har aldrig mistet data, eller fået ødelagt filsystemet, når jeg har taget strømmen. Jeg håber det bliver mere stabilt, når den nye 10.5.2 snart (?) kommer.

Jeg kan ikke forstå at du har så mange problemer med din Mac, mishandler du den eller hvad :-) ?

 • 0
 • 0
Jens Katz-Kolberg

Jeg forstår heller ikke hvad du mener med at det er svært at genfinde emails. I min Mail.app, ligger hver enkelt modtagne email i hver sin separate asciifil [1], som derfor er søgbar med "grep" fra kommando linien. Så medmindre dit filsystem er helt smadret, burde det være let at finde dine mails igen.

[1] Hos mig ligger de i stien: ~/Library/Mail/POP-XXX@YYY.com@pop.YYY.com/INBOX.mbox/Messages/

 • 0
 • 0
Peter Toft

Meget interessant. Første store OSX crash jeg havde rev hele mail-systemet ned. Ingen grep muligheder (den prøvede jeg den gang). Crashet i dag er lidt anderledes. Ingen mail-bokse findes ved genstart af Mail.app, men ~/Library/Mail har (kopi af) hele mail-hierarkiet. Det genkendes bare ikke...

 • 0
 • 0
Maciej Szeliga

Jeg er stor fan af det produkt af den simple grund at det virker... nå ja, og så findes det til de interressante systemer, OS X & Linux (ældre ver. kører fint under wine) og så også til Windows.
...og så er det dejligt nemt at flytte fra system til system.

 • 0
 • 0
Jens Katz-Kolberg

Ok, bruger ikke FileVault. Når jeg skal gemme noget krypteret, laver jeg et krypteret diskbillede med "Diskværktøj". Så kan jeg dobbelt-klikke på diskbilled filen, så bliver det mountet. Når jeg er færdig med det, afmonterer jeg det igen, og så ligger det bare som en "dmg" fil, - og det bliver backup'et med Time Machine.

 • 0
 • 0
Thomas Alexander Frederiksen

Jo...

Men har du nogensinde prøvet at tale SMTP med Notes/Domino? Eller for den sags skyld prøvet at læse de råmails Notes spytter ud?

Efter et kort mentalt smertensudbrud ved tanken haster jeg videre...

Ud over det, så har jeg også kun kedelige erfaringer med Filevault (dog fra 10.4), og gode erfaringer med at køre Leopard. Mail.app lever jeg med - al min mail bor på IMAP-servere, og jeg har aldrig oplevet at programmet har crashet. Det bør dog siges at selv lokale mapper med 50-70000 mails er noget sløve at åbne.

 • 0
 • 0
Martin Kofoed

Arj, den var måske for nem?

Jeg kører en skøn blanding af KMail og Thunderbird. Jeg tror nok, jeg bedst kan li' førstnævnte. Men sidstnævntes spam-håndtering er altså sprøde algoritmer. Det virker bare.

 • 0
 • 0
Jarnis Bertelsen

Jeg bruger selv Mail.app og er glad for programmet, så mine alternative anbefalinger er lidt halvhjertede.

Thunderbird virker fornuftigt og skal nok blive rigtig godt med tiden... virker dog en smule umodent endnu.
Jeg har venner der sværger Entourage (fra MS Office) men mit indtryk er mest at de skyldes at de er vant til det fra år tilbage og at de kan lide integrationen med kalender, adressebog, mm. Jeg fortrækker selv seperate applicationer, der arbejder sammen.
Jeg var i sin tid glad for Eudora, men har ikke rigtig brugt det siden jeg skiftede til OS X, så det er en gammel erfaring.
Jeg fandt Lotus Notes et afskyeligt program, der prøvede at gøre en hulens masse ting på en gang og kun gjorde hvert af dem middelmådigt. Jeg ville aldrig overveje det, hvis det ikke var for at bruge nogle af de integrerede groupware funktioner. Det er forhåbentligt blevet bedre siden jeg sidst brugte det for ca. 5 år siden (og ikke på Mac dengang).

Må jeg sidst anbefale at afprøve et lille hjælpeprogram kaldet Emailchemy fra Weird Kid Software (http://www.weirdkid.com). Det kan konvertere mailboxe fra en lang række programmer til andre programmers formater. Det er muligt (om end nok ikke sansyneligt) at det kan hjælpe med at genskabe din Mail.app mailbox, eller i hvert fald hjælpe dig med at komme over på det system du ender med at vælge.

Held og lykke. Jarnis

 • 0
 • 0
Maciej Szeliga

Ja, det har jeg, jeg har ingen problemer...
Notes klienter kan i øvrigt køre stand-alone dvs. helt uden en Domino server og det virker rigtig godt.
Jeg er selvf. klar over at det koster nogle kroner at anskaffe en Notes client men historien meldte ikke noget om at det skulle være gratis,

 • 0
 • 0
Claus Agerskov

En række mobiltelefoner kan kun kontrollere om der er kommet post via POP3.

Desuden kan det være rart, hvis du altid er på farten og gerne vil svare på post, når der ikke er forbindelse til internettet.

De herlgiste hilsner, Claus Agerskov
AgerCon - åbne standarder og fri software

 • 0
 • 0
Thomas Lønskov Luther

Jeg bruger thunderbird på min mac (osx 10.5.1) og det kører fint uden de store problemer. Jeg forsøgte med mail.app for noget tid siden men blev bare ikke gode venner med den og alle mine folders (muligvis er smart folders smart, men gider ikke løbe igennem alle mine mails.

Jeg kører også filevault og der er altså nogle ting som får mig til at tro filevault ikke lige er så færdig som apple gerne vil have os til at tro. Der er mange ting der virker fint uden filevault, men hvis først filevault bliver enablet så er der bare ting der ikke længere spiller så godt.

Det er også en god ting at ændre på nogle ting når man kører filevault, så det kun er det vigtige der rent faktisk ender i filevault (jeg har hevet min itunes folder, movies folder og download folder ud af filevault. Min vmware folder ligger også udenfor da performance har noget at sige.

 • 0
 • 0
Rene Nejsum

Jeg har brugt Mail.app i to år (med IMAP server, tør ikke have noget lokalt :-) ingen problemer, jeg er en (lalle) glad Mac bruger

Min gode kollega som kommer fra MS/Office/Outlook verdenen er ikke glad for Mail.app (synes det er et mystisk program, der ikke virker halvt så godt som Outlook). Når vi lige om lidt opgradere til Office 2008 vil hun derfor gerne kører Entourage, så det prøver vi...

 • 0
 • 0
Flemming Jønsson

Jeg fik min macbook pro i november og det var min første oplevelse med osx. Af gammel vane installerede jeg fluks Thunderbird og Lightning så jeg kunne se min google calendar items deri - og det har kørt glimrende siden. Jeg kører uden filevault enablet. Angående ustabilitet så jeg har også oplevet at osx 10.5.1 låser af og til. Som regel er det når jeg kører VMWare Fusion at det sker - jeg tror ikke jeg har oplevet det når Fusion har været lukket ned.

 • 0
 • 0
Niels Jørgen Bagger

Dagligt (eller næsten dagligt) benytter jeg tre forskellige OS-typer: Windows, Linux og (min præference) Mac OS X - og det er både på arbejde (desværre ikke OSX) og hjemme. Derfor har bl.a. centraliseret datalagring og multiplatform-applikationer altid stået højt på min behovsliste.

NAS (med RAID og hele pivetøjet) og rsync til sekundær NAS giver derhjemme centraliseret adgang til data med høj tilgængelig (backup).

Imap server (cyrus på Linux) med mailkatalog der jævnligt køres fuld/inkrementel backup af og rsynces til NAS giver mulighed for ensartet adgang fra husets forskeligge mail applikationer (Thunderbird, Mail.app, Outlook) såvel som fra webmail. Jeg er ikke til POP3 eller anden decentral datalagring (hvor var det nu jeg læste den mail, eller hvilken maskine gemte jeg nu de billeder på). Vores e-mail korrespondance går 10+ år tilbage!

Thunderbird virker på alle tre OS'er ligesom Firefox. Desværre virker det ikke som om thunderbird har helt samme opmærksomhed udviklingsmæssigt, som Firefox og jeg savner nogle ting i Thunderbird såsom centraliseret adressebog og kalender, som vi har eksempelvis Google bookmarks i Firefox. Tilgengæld er Thunderbird stabil i modsætning til Firefox på OSX (Tiger såvel som Leopard) der æder hukommelse som en i helvede. Firefox er ved at vige pladsen til fordel for Safari på min desktop; men jeg tror jeg foretrækker Thunderbird fremfor Mail.app.

PS@Jens: Ja, Leopard er væsentlig mere ustabil end Tiger; men omvendt oplever jeg en væsentlig performance forbedring på min iMac - lad os håbe på stabilitet med 10.5.2.

 • 0
 • 0
Flemming Jønsson
Niels Jørgen Bagger - jeg savnede også central kalender i Thunderbird.

Den løsning jeg har fundet er at installere lightning udvidelsen samt "Provider for Google calendar" til Thunderbird. Derefter kan jeg benytte jeg mine Google calendars.

Derefter kan jeg både redigere, oprette og slette kalenderemner i mine forskellige kalendre fra Thunderbird og jeg kan også rette dem direkte på googlecalendar så det slår igennem i thunderbird.

Jeg savner stadig integration med firmaets exchange, men hvir man er ligeglad med exchange og kan leve med googlecalendar virker det faktisk meget godt.

 • 0
 • 0
Thomas Lønskov Luther

Jeg kan overhovedet ikke genkende at firefox skulle være ustabil på osx... den kører fint stabil hos mig, ofte flere dage i træk (med suspends ind imellem) og det er meget sjældent at den skal have kniven. Måske er der nogle plugins der er loadet som får den til at tilte? Personligt har jeg ikke det store antal extensions installeret.

 • 0
 • 0
Ken Poulsen

Ja det samme sker i Windows.
FireFox.exe har crash'd og alt var væk, eller alt på nær extensions, men alle indstillinger var væk, bookmarks o.s.v...

Har dog aldrig oplevet dette i GNU/Linux eller i OSX yet...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize