bloghoved rene løhde

Måneskin og 21 dage

Det er rigtig lang tid siden jeg sidst skrev et stykke kode til et projekt, måske er det derfor at jeg er blevet så imponeret over at Miguel og co har kunnet implementere Silverlight på 21 dag.

Her er et link til beskrivelsen af hvordan det gik til - helt sikkert værd at læse.

Når jeg læser den historie går det op for mig at det er alt for lang tid siden jeg sidst har set på Mono. Nu kan jeg så forstå at der er eller kommer WCF og Linq i Mono regi.

Hvis der er nogen som læser dette der har prøvet WCF og lavet deployment på Linux, så vil jeg enormt gerne høre om erfaringerne. 

WCF på Linux - hvem er i?   

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Rune Juhl-Petersen

Nu skulle silverlight jo være cross platform i forvejen. Men MS betragter åbentbart ikke Linux som en platform, for det kommer ikke til Linux.

Jeg har ikke prøvet WCF på mono og kommer også kun til det hvis WCF rent faktisk er specificeret. Det har taget ret lang tid før f.eks. windows form er blevet implementeret i mono, fordi MS ikke har specificeret det. Ligeledes med Silverlight.

GTK# og glade# synes jeg ser meget lovende ud som alterativ til windows forms og WPF... Er der nogen der kender et godt elternativ til WCF?

 • 0
 • 0
Bob Hagenstrup

Det kan godt være jeg spørger dumt, men...

Hvordan kan GTK# og glade# være alternativer til WPF/Avalon/WinFX? WPF tillader at applikationer er helt vektor baserede. Dette ser jeg som dens styrke. Kan GTK#/glade# overhovedet noget i den retning?

Jeg har altid troet at det var X11 der var flaskehalsen fordi den var så raster-baseret...

 • 0
 • 0
Dennis Krøger

Ligemeget hvordan, bliver det hele raster baseret før eller siden, så jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med at X11 er "så raster baseret".

X11 kan naturligvis køre både HW accelereret 2D og 3D output, hvilket kræver mulighed for at sende vektorer direkte til grafikkortet.

GTK# understøtter (så vidt jeg ved, er ikke 100% her, men GTK+ gør fra 2.8) Cairo, et FreeDesktop.org vektor API.

Mono benytter forøvrigt Cairo direkte til GDI+ og System.Drawing.

Hvilket der er bedst aner jeg ikke noget om, man kan sige at det taler for WPF at det er/bliver tilgængeligt på begge .Net implementationer, uden ekstra installation af libraries.

 • 0
 • 0
Rune Juhl-Petersen

Når man sammenligner to teknologier bliver man nødt til at gøre det i context. Det vigtigste for mig er muligheden for adskillelse af brugergrænseflade og forretningslogik.

Er der nogen der ved om WPF, WCF og WF rent faktisk er specificerede, eller om mono skal reverse engineere det ligesom de har skullet med asp.net og windows.forms ?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere