Livet uden Dr. Dobbs

Det er just blevet annonceret at Dr. Dobbs stopper til nytår.

Det er helt og lige på: Der er ikke penge (nok) i det mere.

Byte var det "gamle" blad, for folk der byggede deres computere selv, "assembler bladet" som det kærligt og dobbelttydigt blev kaldt, Dr. Dobbs var det "nye" blad, for folk der købte deres computere og programmerede dem i højniveausprog, men i realiteten dukkede de op ca. samtidig ca. midt i 1970erne.

Det er der faktisk nogen af os der kan huske, det var den gang Jimmy Carter var præsident og USA fyldte 200 år.

Takket være vores fantastiske Folkebiblioteker kunne selv en knægt som jeg, hvis avisbudsindtægt ikke rakte til en brøkdel af et abonnement, læse den slags blade og følge med i en helt anden verden.

Verden bliver aldrig igen så fantastisk, som når man hjulede direkte fra skole til biblioteket og forsvandt ind i computerverdenen en time eller to...

Min dybtfølte tak til alle de der gjorde det muligt.

phk

PS: Ude i datamuseum.dk har vi en ret imponerende samling af tidsskrifter, herunder Byte og Dr. Dobbs, men vores samlinger er langt fra komplette. Inden i smider gamle blade ud må i meget gerne lige checke om de mangler i vores samling.

Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Palle Simonsen

Den europæiske pendant til Dr. Dobbs var det for længst hedengangne .EXE magazine, der blev redigeret i England.

Man får et nostalgisk flashback til de mange kampe med 16bits Windows ved tanken om Dr.Dobbs og de andre nu hedengangne magasiner.

R.I.P Dr. Dobbs

 • 1
 • 0
#2 Peter Stricker

Inden i smider gamle blade ud må i meget gerne lige checke om de mangler i vores samling.

Argh, har lige brugt weekenden på at rydde kælderen for:

Tysksprogede: ca. 15 års c't (næsten komplet indtil jeg stoppede abonnement for et år siden), iX (6-7 komplette årgange + tidligere købt i løssalg), Linux Magazin (årgangene 2001-2009), Linux User (mange komplette årgange, færre end Linux Magazin),

Engelsksprogede: Linux Journal (kun som løssalg, adskillige numre), Linux Format (få numre) Oracle Magazine (ikke værd at gemme på, men jeg fik det tilsendt gratis, ca. 8 år) Java Developer's Journal (adskillige numre, meget spredt over flere årgange) Byte (få, ret gamle) Meget diverse som løssalg - og adskillige numre af Dr. Dobbs, heraf rigtig mange fra før 2005.

Ialt ca. 9 fyldte flyttekasser. Jeg havde gerne byttet en af turene til Horsens Genbrugsplads ud med en tur til Sjælland, men nu nåede jeg i det mindste at få et par dage, hvor jeg havde det rigtig godt med at have fået ryddet ud i det gamle skrald. Lige nu skal jeg nok lige fordøje skuffelsen. Øv!

 • 3
 • 2
#5 Jacob Nielsen

Jeg smuttede lige ned i kælderen og fandt Dr. Dobbs årgang 2000 - 2006 og en del C/C++ Users Journal. Jeg har også en Dr.Dobbs DVD Library 4, som vist indeholder alle Dr. Dobbs og C/C++ User Journals indtil da.

Mine BYTEs er vist smidt ud men det er en stor kælder, så man kan aldrig vide :-)

Jeg må hellere tage kontakt til datamuseum.

 • 4
 • 0
#6 Thomas Nielsen

Et sjovt lille kuriosum var PC Lint reklamerne i Dr.Dobbs (hvis jeg ikke husker helt galt, annoncerede de vist forøvrigt også i Byte), hvor de hver gang viste et stykke C kode og udfordrede læseren til at "finde fejlen". En fejl som selvfølgelig netop deres lint kunne finde. Men hold da kæft hvor var de svære mange af dem. Lidt mere end bare et niveau højere end find-fem-fejl i Familie Journalen :-).

 • 6
 • 0
#10 Thomas Jensen

Det er måske ikke helt det samme, men personligt fik jeg et flashback da jeg for et par måneder siden købte en Raspberry Pi og stiftede bekendtskab med The Magpi. Det hang nok også lidt sammen med at de første numre rent layout-mæssigt lignede noget fra 80'erne (...), men også at der altså var den der ånd. Jeg kan levende forestille mig hvordan jeg selv som barn ville sluge disse artikler råt, og vente i spænding på næste nummer, så jeg kunne komme videre med projektet de skrev om.

 • 2
 • 0
#11 Iwan Kristensen

Hele loftet er også fyldt med mange årgange af Dr. Dobbs. Et eller andet sted derinde, findes også den legendariske cola sammenligning, hvor en bunke cola blev anmeldt og sammenlignet som var det compilere eller funktionsbiblioteker.

Året efter ændrede de deres uddelingspris til.....netop vinderen af sammenligningen....Jolt cola.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere