Linux er ... en ovn

Dagens lille nyhed. Linux er en ovn - og tror du ikke på den så se nærmere på http://www.vardeovne.dk/c/pp91769.

Hvad der er en kende mere intereressant er at at Varde Ovne nævner at Linux er et registreret varemærke "Linux(R)", og den er god nok. Søger man på http://onlineweb.dkpto.dk/pvsonline/Varemaerke efter Mærketekst=Linux, så kommer man til Varde Ovne. Det er lidt mystisk at DKPTO.dk har tilgivet Varde Ovne varemærket Linux i 2004, hvor "Linux" som styresystem burde være vel kendt.

  • Det overrasker mig egentlig ikke at DKPTO arbejder på den måde. De ville også for nogle år siden gerne have ***al open source kildekode***, så de kunne se om der var "prior art" indenfor open source, når der kom en ny patent-ansøgning indenfor software.... Nice try ... de forfulgte ikke den ide til dørs da folk som, Ole Tange og jeg forklarede implikationerne af den ide for dem.

P.S. Er softwarepatenter tilladt i Danmark''''?, hrrm... nå det er en anden god gang vi tager den snak...

/pto

Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mads Vibe Rasmussen

Hvis man ser på Varde Ovne's ansøgning på patentet: http://onlineweb.dkpto.dk/Scan2004/276/01719276.tif.pdf

Så er de selv godt klar over det: 4. Bemærkninger: Vi ved at Linux er et navn på et edb-styresystem. Hvis Linux navnet hermed er beskyttet i Gruppe 11, sp vil vi gerne forespørge på ordnavnet:

Varde Linux

Hvis vi kan, så vil vi gerne have LINUX registreret i Gr. 11 i hele Europa.

At de så har fået lov til det.........

  • 0
  • 0
#2 Dennis Krøger

Så vidt jeg ved, er det ligemeget om der er et varemærke der hedder det samme i forvejen, så længe at der ikke er muligt at forveksle de to firmaer/produkter med hinanden. (Men det er vist amerikansk lovgivning, kender ikke det danske/europæsiske sidestykke)

  • 0
  • 0
#8 Peter Makholm Blogger

Varde Ovne er en rimlig uskyldig sag. Der er ikke det store overlap mellem de to typer produkter. Mere interessant er at VIGILANTe i 2001 fik registret Vista® som varemærke i kategorierne: 9, 36 og 42. Det er følgende kategorier:

09: Optaget computerprogrammel; magnetiske databærere.

38: Telekommunikationsvirksomhed; kommunikation via computernetværk og -skærme; information om telekommunikation; transmissioner af meddelelser og billeder formidlet via computer.

42: Professionel, ikke-forretningsmæssig, rådgivning vedrørende opbygning og beskyttelse af telekommunikation, herunder vedrørende kommunikation via computerskærme og computernetværk; undersøgelser vedrørende gennemtrængeligheden i et computernetværk; overvågning via computernetværk og -skærme; professionel, ikke-forretningsmæssig, rådgivning vedrørende computer software; design af computerprogrammer; programmering af computer.

Carl Zeiss har også Vista registreret i klasse 9.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere