Lenovo sagen: De venter stadig...

Det blev et telefonmøde, af hensyn til snevejret.

Sporten kort er at Lenovos pludselig, i modsætning til tidligere hvor det kun handlede om "en til to henvendelser om året", mener at sagen kan have betydning for alle de 200.000 PC'er de sælger om året.

Derfor er sagen nu løftet ud af småsagsproceduren, hvilket for så vidt er OK. Det betyder at jeg kan komme til at betale mere hvis jeg taber, men sådan er vilkårene.

Det betyder dog også, iflg. dommeren, at hvis jeg vinder, kan alle der er blevet påtvunget en unødvendig Vista licens indenfor en 5 års forældelsesfrist, bede om at få den refunderet. Jeg forudser dog et problem med bevisbyrden i det tilfælde.

Sagen er berammet til doms den 3 Oktober om formiddagen, retten i Lyngby har ikke tid tidligere, og kommer til at handle om hovedspørgsmålet: gælder aftaleloven også for Lenovo ?

God sommerferie, jeg vender tilbage til sagen engang i August...

I mellemtiden kan I jo overveje, hvad I vil gøre ved Windows 7 licensen...

phk

Kommentarer (24)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Hans Schou

Sært at dit krav om kr. 1000 kan blive løftet til et gruppesøgsmål (uden at være det). Specielt når du er selvmøder, hvor sagens udfald normalt ikke kommer til at danne præcedens. Det ville det måske så i denne sag.

Men dommeren blev overbevist, og så er den jo ikke længere.

 • 0
 • 0
#2 Kenn Nielsen

I mellemtiden kan I jo overveje, hvad I vil gøre ved Windows 7 licensen...

Jeg tror "de" tager ACTA på forskud :-/

Se nedenstående link og bemærk passus om "..at traktaten forbyder lande, at nedlægge forbud mod unødig binding mellem indhold og hardware."

Der er garanteret mere af samme skuffe, men nu er aftalen jo hemmelig, såeh.. det er nok bare mig som er paranoid..

http://www.comon.dk/nyheder/Sa-langt-vil-USA-ga-i-krigen-mod-fildelere-1...

K

 • 0
 • 0
#7 Martin Bøgelund

Var det en ide, at vi var et par stykker, der stak næserne sammen og holdt stiftende generalforsamling på OpenSourceDays 2010 om lørdagen?

Oplagt (selvom jeg ikke kan deltage i selve GF).

Navn og formål skal selvfølgelig afstemmes med PHK.

Så får vi også et forum hvor vi kan koordinere aktioner. Jeg har f.eks. længe drømt om at kunne stå uden for retten i Lyngby med Beastie-rygmærke, og nedstirre Lenovos advokater :-)

 • 0
 • 0
#9 Anders Sørensen

Jeg ved ikke helt hvordan det her fungere. Men nu når den ikke går småsagsproceduren mere og det han ha indfyldelse på så mange mennesker har du stadig tænkt dig at køre det hele uden advokat?

 • 0
 • 0
#11 Mikael Boldt

er at Lenovos pludselig, i modsætning til tidligere hvor det kun handlede om "en til to henvendelser om året", mener at sagen kan have betydning for alle de 200.000 PC'er de sælger om året.

Ny Taktik! 1000 kr/licens * 200.000 brugere er rigtig mange penge og en meget stor udgift for Lenovo = det er en alvorlig trussel imod vores forretning.

Nu hvor det ikke længere er en små-sag, så bør der jo komme en afklaring på alle anklage-punkter - og ikke kun på sagen om tilbagebetaling af licens. (men også omkring skumle UGLA'er og forretnings metoder, samt unfair konkurrence overfor små OS udviklere)

Men sagen bør ende med alt andet end: forlig og deling af udgifter.

 • 0
 • 0
#13 Kenni Lund

Jeg gentager hermed mit talsagn om at bidrage økonomisk til "Støtteforeningen for PHK's kamp for frit forbrugervalg".

+1

Hvis jeg forholder mig passivt, kan jeg potentielt komme til at betale MS skat på min næste laptop. Et beløb tilsvarende til dén skat vil jeg da hellere donere til en støtteforening nu, for at sandsynliggøre at slippe for skatten senere :)

 • 0
 • 0
#15 Jakob Bruun Hansen

1000 kr/licens * 200.000 brugere er rigtig mange penge og en meget stor udgift for Lenovo

Hvis samtlige 200.000 årlige brugere virkeligt ikke skulle ønske at bruge Windows, skulle Lenovo måske genoverveje deres kontrakt med Redmond. Hvordan Lenovo og Microsoft betaler hindanden kan ikke være vores andres problem.

 • 0
 • 0
#16 Peter Toft

Jeg skal nok få allokeret tid under OSD til passende snak. Pt. tumler jeg med at konveretere min BOF til en ny BOF med titel "PHK vs Lenovo - the next frontier is the Windows 7 license".

Hvad siger I?

 • 0
 • 0
#18 Michael Svendsen

Jeg gætter på det vil være muligt at ansøge om fri process, når Lenovo mener det ikke længere er småsagsproceduren som gælder. Er der nogen som omgåes en jurist, som kan spørges uformelt?

Det kan ikke være rigtigt at en sag kan løftes op til mere end det egentlige søgsmål af modparten, med følgende højere riciko. Det lyder som om Lenovo prøver at skræmme.

Er der nogen som ved om groklaw kender sagen? jeg har ikke set noget om det, men måske ville Pamela syntes det var en interessant sag.

 • 0
 • 0
#21 Peter Lorenzen

Jeg ved ikke om det betyder noget i en Dansk retssag - andet land og andet firma, men naesten samme operativsystem.

Mens jeg boede i England koebte jeg Dells mindste baerbar for 260,74 britiske pund den 4 december 2006, den blev leveret omkring nytaar og jeg fik refunderet 47.00 pund for Windows XP-home den 12 Januar 2007. Det kraevede saa vidt jeg husker et par telefon opringninger og et par E-mail.

Det stoerste problem var at de ikke kunne fatte HVORFOR jeg ville goere det - hvorfor koebte jeg ikke blot en bogstoette naar jeg nu ikke ville bruge den som computer.

Jeg kan ikke finde min korrospondance lige nu, saa dato og tal er fra min bankudskrift.

Nu bor jeg i USA, og har lige idag faaet leveret en ny Dell baerbar. saa jeg var ved at soege efter hvordan man gjorde her da jeg faldt over dit indlaeg.

Held og lykke Poul-Henning

 • 0
 • 0
#22 Søren Færløv

Jeg vil også gerne "spytte i bøtten", hvis/når det bliver aktuelt.

Jeg antager, at du (PHK) er bekendt med wikipedias artikel (http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_refund) om emnet (du er også nævnt). Den indeholder en del præcedens-sager fra forsk. laptop-fabrikanter/lande. Det kan muligvis bruges til sagen.

Hvis Lenovo får lov til at trække sagen op på et højere plan er det essentielt, at kortene spilles rigtigt, så vi ikke længere skal påtvinges denne urimelige M$-skat.

 • 0
 • 0
#23 Hans Schou

Først irreteres man over at retsvæsent er så lang tid om at håndtere sagerne, men på den anden side er det vældig positivt at det bliver om søndagen. Så er der flere publikummer der har tid til at overvære det.

Eller er det først næste år, mandag 2011-10-03?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere