Torben Mogensen header

Las os flette ...

Jeg har i mange år lavet "mærkelige" julehjerter, blandt andet til DIKUs kantine, som V2 rapporterede sidste år. Desværre er billederne forsvundet fra det gamle indlæg, formentlig pga. skift af CMS.

På utallige opfordringer har jeg nu lavet en vejledning i fletning af julehjerter med motiv, som f.eks. DIKU-kantinens logo:

Illustration: Privatfoto

Enjoy.

Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Søren Hauberg

Hej Torben

Skøn læsning (selvom jeg ikke har haft tid til nærlæsning endnu)! I sin tid lavede jeg et primitivt stykke software som tog et sort-hvid (binært) billede som inddata og producerede en skabelon til et julehjerte med samme motiv. Rigtig godt fungerede det dog ikke da jeg ikke kunne håndtere billeder med flere objekter i forgrunden.

Kan din beskrevne tilgang automatiseres på lignende vis? Og har du nogen formel beskrivelse af hvilken type former der kan (eller ikke kan) flettes med din teknik?

mvh Søren

P.S. Blogindlæggets titel fik mig til at gætte på at du ville skrive om sammenfletningen af DIKU og stat+mat :-)

  • 3
  • 0
#4 Rune Larsen

Jeg lavede et julehjerte med +-pi/2 (dog ordentligt formateret) til julepynten på Institut for Matematik og Datalogi på SDU for nogle år siden. Det er desværre blevet smidt ud siden, men nu overvejer jeg at lave et sæt nørdede julehjerter til mig selv:)

  • 3
  • 0
#7 Kai Birger Nielsen

Sejt med et snabel-k julehjerte.

Kan I ikke udfordre jeres molekylærbiologer til at lave hjerterne i selvfoldende dna-strenge (dna-origami)? AU's nanofolk har lavet delfinerne fra det gamle au-logo, så julehjerter må være en oplagt efterfølger. (Hmm, julehjerter i dan-origami med delfin-motiv må være det næste?) Jeg håber, de læser med her på bloggen :-)

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere