yoel caspersen blog bloghoved

Kviknet køber TDC

Som bekendt er der sket en del på bredbåndsmarkedet de seneste par måneder, og dagen i dag kunne næppe være bedre valgt til at annoncere en nyhed, som vi har ventet længe på.

Kviknet har pr. 1. april 2016 købt TDC.

Hvis konkurrencemyndighederne godkender opkøbet, nedlægger vi afdelingen på Teglholmen i København og flytter alle de ansatte til Odense i starten af sommeren. EU's fond for udvikling af landområder har givet tilsagn om at finansiere flytningen, og da Odense ligger centralt i Danmark, er der for en gangs skyld tale om ægte centralisering.

Afdelingen i Århus beholder vi, da Århus som en del af Jylland allerede er en slags landområde og derfor falder uden for EU's tilsagn om finansiering.

TDC's historie gennem de sidste mange år har budt på et utal af opkøb, senest forleden, hvor TDC opkøbte teleselskabet Cirque. Desværre er ikke alle opkøb faldet lige heldigt ud for TDC, og vi gennem den seneste tid bemærket, at TDC's aktiekurs er faldet.

Faktisk er den faldet så meget, at vores revisor vurderede, at salgsprisen ville lande på en krone. Det er især de mange sager om dårlig opførsel fra selskabets side, som har været fremme i pressen, der har trukket ned, og foran os ligger en stor opgave med at få vendt skuden.

Vores første opgave er at finde et nyt logo til butikken. Vi har hyret landets bedste reklamebureau, som har udarbejdet et logo for os:

Illustration: Privatfoto

TDC's nuværende direktør Pernille Erenbjerg får tilbudt sin gamle stilling som bogholder, og vi ser frem til et godt samarbejde.

Vi mangler dog en CEO, og jeg har selv takket nej til posten, da jeg gerne vil hellige mig min hobby, som primært består af vinsmagning og brok på internettet. Som altid tager vi gerne imod gode råd fra læserne, og skulle der sidde en læser derude med en TDC-CEO i maven, bedes du lægge din ansøgning i debatten - husk at fortælle, hvad du vil ændre, når du bliver ansat!

Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Gordon Flemming

Yoel,

Jeg vil gerne være CXO for KDC, min vision er at bringe KDC tilbage til fordums gloværdige tid som monolpolistisk markedførende teleselskab. Vi skal bla. have omstillingsbordene, og ikke mindst det frække omstillingsdamer tilbage. Og så vil jeg geninføre TaaS (Telefon-as-a-Service) hvor man f.eks. kan leje en danMark2 telefon for kun 23 kroner om måneden.

Nårh jo, og så ville jeg tilbyde Pernille Erenbjerg en fordelagtig faldskærmsaftale.

 • 11
 • 0
Anders Lorensen

Mine planer vil være således:

Opret et nyt selvskab - f.eks. kaldet KabelDanmark, og flyt alt kabling i jorden over i dette selskab. Frigiv herefter selskabet som en selvejende institution. - Selvskabet skal så tjene penge på at udleje kabler/kapacitet på kabler til internet og tele udbydere - så der er lige konkurrence på området.

Herefter vil jeg gøre et stort lobby arbejde for at andre kabel ejere gør det samme, og dem der ikke er med, overtaler vi med vores monopol, ved at lave IP-blokader imod virksomhederne.

Til sidst vil jeg sætte alle mine mellemledere til at enten genopfinde virksomheden hvor den er konkurrence dygtig på lige vilkår, eller lukke de afdelinger ned som ikke kan konkurrere. Herefter vil KDC automatisk blive tilpasset til markedet, og blive en virksomhed hvor danskerne måske engang har lyst til at være kunde hos igen.

PS. TDC ligger øverst i C20 indexet pt, med største stigning i dag - Det ser ud til at investorende ser potentialet i KDC!

 • 2
 • 0
Anders Lorensen

Er det ikke sådan man gør? Så KabelDenmark så graver kablerne ned igen? - Det er trods alt kun 2 grave tilladelser og lidt arbejde der skal til. Det koster max et par milliarder! Dem giver EU garanteret gerne...
Jeg er sikker på jeg kan finde et par cases i det offentlige danmark hvor dette vil være måden at gøre den slags ting på.

Men du har lidt ret - der kommer et "service vindue" på et års tid, hvor danskerne er uden telefoni og internet. Bliver det et problem? Vi har lige været uden rejsekort "periode kort" i langt over et år, og det tog danskerne da meget pænt. Jeg er overbevist om at en flot tale med lidt begrundelser med ord som terror og børneporno nok skal få danskerne til at acceptere det.

 • 5
 • 0
Yoel Caspersen Blogger

Vi er netop blevet kontaktet af en TDC-kunde, som er i tvivl om hvordan han skal forholde sig efter vores opkøb af TDC, da han har TDC TV.

Her må jeg understrege, at det naturligvis skifter navn til KDC TV.

Derudover er der ingen forskel, ud over at programmerne bliver en smule mere underholdende og billedkvaliteten en smule skarpere.

God weekend!

 • 4
 • 0
Ivo Santos

Hvorfor skal den slags nyheder altid være en aprilsnar, for ærlig talt så trænger TDC til en totalrenovering helt fra toppen, og helle vejen til under den nederste kælder etage.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere