Kvalitet og blogs?

"Jeg hader blogs", således indleder Peter Egehoved sin karriere som blogger her på Version2 og jeg var hurtig til at give ham ret. Alt for mange der skriver uden sans for kvalitet, hvadend denne mangel så giver sig udtryk i fanatiske uunderbyggede påstande eller bare kopiering af holdninger fra andre blogs. Og jo, jeg kan jo bare lade være med at læse dem, og det gør jeg så.

Men alligevel blogger jeg selv, enten af arrogance eller blind lemmingementalitet. På min private blog er det muligvis nok forklaring, men her på Version2 lige så meget fordi jeg får at vide at jeg tilføjer et godt websted noget ekstra værdi. Men det kræver jo at jeg skriver indlæg af en høj kvalitet?

Problemet er så bare hvordan vi måler kvaliteten af et blogindlæg' Er succeskriteriet at have mange visninger og mange kommentarer, eller viser det ikke bare hvor kontroversielt et emne er' Så kan jeg se lidt på hvor mange der direkte fortæller mig at de har læst min blog, men det virker lidt som bare at prædike for koret.

For lidt over et halvt år siden lovede jeg at holde min blog meget konkret og praktisk. Jeg har måtte sande at det er svært at holde sig til. Enten bliver problemstillingerne udvandede eller også bliver det for indviklet, og så lader jeg være. Kvalitet er lige så meget ikke at skrive noget uinteressant som at skrive om noget interessant.

Så hvorfor blogger jeg? Fordi jeg måske kan gøre det mindre dårligt end "de andre". Arrogance og lemmingementalitet - så må det være op til andre om de vil læse det.

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Nørregaard Blogger

Som de fleste akademikere er du og jeg trænet i at være præcise, videnskabelige og fair i det vi præsenterer - dét er kvalitet. Med en blog er kravene nærmest omvendte - her skal du være provokerende, fræk og spille op uden for mange forbehold før folk læser den - og så må du i øvrigt gerne have ret i det du skriver. Den skal brande dig (udtalt på udenlandsk, ikke noget med bål her).

En populær blog skal være underholdende - det er dens kvalitet. Alternativt skal vi som bloggere være umanerligt interessante mennesker som oplever helt usædvanlige ting før vores blogs bliver interessante. Og det er vi måske ikke...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere