Korteste vej fra A til B?

GPS-baserede navigationssystemer er en kilde til megen morskab. Selv foretrækker jeg at selv kikke i et kort og vælge vej, mens andre forsøger at forlade sig fuldstændigt på GPS'ens vejvalg.

På RISKS Forum skriver Dimitri Maziuk:

»In a couple of places "shortest route" had us turn off a highway into a side street (across oncoming traffic), turn right into another side street, and then back into the same highway (left, across all traffic again). A look at the map showed the highway turning left in wide bend. I expect the "shortcut" was indeed a few metres shorter.«

Jeg kan umiddelbart godt forstå frustrationen. Men fik han ikke netop det resultat han bad om, omend ruten kun var få meter kortere en den noget behageligere motorvejsrute? Vejvalg er en svær disciplin, men ud af de mange valg gør computeren præcis hvad den får besked på: Vælg den korteste rute!

Det er let i sin afmagt at afslutte som Dimitri, »YOUR SAT NAV HAS LIMITATIONS - LEARN TO USE IT PROPERLY!« Men kan vi ikke gøre det lidt bedre' Hvordan ville I forbedre GPS'ens korteste vej-algoritme så den var brugbar i stedet for bare korrekt'

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mikael Boldt

I min GPS skal jeg også vælge om jeg foretrækker motorvej/hovedvej eller sidegader/småveje.

Vælger jeg motorvej/hovedvej findes den korteste vej på tid.

F.eks. når jeg kommer fra øresundsbroen og besøger svigermor i Albertslund vil korteste vej være afkørsel fra Helsingørmotorvejen i Glostrup og derefter ud af Roskildevej. Vælger jeg korteste tid. kører jeg fra Ring 04 ned på Roskildevej, foretage en U-vending i Klovtofte-krydset og kører tilbage til Albertslund.

  • 0
  • 0
#3 Jesper Hartoft

Nærmeste tankstation når man kører på motorvejen.

1.2 km , og 34 i den virkelige verden fordi den fandt en i den modsatte retning

Der er plads til forbedring

Det er så en af de features hvor der er forskel på stifinderdimserne, min viser kun tankstationer fremadrettet på min aktuelle rute (og op til 2 km til siderne), desværre nøjes den ikke med dem der er min køreretning på motorvejen (men det ses tydeligt på skærmen, så jeg kan selv sortere). Yderst anvendeligt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere