Korte foredrag er gode foredrag

Vi lever i en zapper-kultur. Det skal gå hurtigt, keder vi os vil vi helst zappe over på noget andet med det samme. På konferencer er jeg dog almindeligvis så høffelig at jeg bare bliver siddende og stille hiver min tablet frem og læser op på emnet istedet.

Hvad skal der til for at holde vores interesse fastholdt gennem hele foredraget? Nogle foredragsholdere evner at kaste lidt teoretisk kvantefysik ind, andre må nøjes med at holde kortere foredrag.

Som tilhøre kan jeg godt lide lightning talks. Jeg ville aldrig sætte en hel time af til at høre om monader, "Hello World!" som iPhone-app eller faldgruber ved floating-point beregninger. Men hvis jeg ved at jeg højst spilder få minutter på hvert emne, så tør jeg godt.

På GOTO-konferencen bliver "hurtigt" defineret som 15 minutter. Det er stadigvæk rimlig lang tid når motivationen for monader bliver udlagt som at lister af lister af strenge er en fjollet ide. Men det er alligevel til at overkomme uden at udvandre.

Men når man i dybden på 5, 10 eller 15 minutter? Nej, selvfølgelig ikke. Det giver plads til en kort motivation, en aha-oplevelse og eventuelt nogle hurtige tommelfingerregler. Men for monader og faldgruber ved floating-point tror jeg end ikke at 45 minutter ville nå rigtigt i dybden - uanset hvad tjener det højst som en øjenåbner til videre inspiration til når jeg kommer hjem.

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Wittenburg

Der er i hvert fald ingen garanti for, at et langt foredrag er godt. Nogle af mine bedste oplæg/foredrag har været korte (6-18 minutter). Dermed ikke sagt, at man ikke kan være godt underholdt, får mange aha-oplevelser, og samtidigt lære noget nyt på 45 minutter. Men det kræver gode og underholdende oplægsholdere.

På dette års GOTO oplevede jeg alle begge ender af spektret, og lidt midt i mellem. Helt konkret står Jim Webber og Damian Conway nu som superstjerner i min foredragsbog :o)

  • 3
  • 0
Lotte Nørregaard

Enig korte oplæg virker. Iflg. Nancy Duarte amerikansk medieguru, så har man max 10 slides, taler i 20 min., og bruger mindst font str. 30. Hun har udvikle modellen 'The sparkling line', som giver din præsentation struktur og fanger dit publikum så de virkelige er på og ikke tjekker mails osv.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere