Konkurrencen om Det Digitale Danmarks lange hale er skudt i gang!

Jeg vil henlede opmærksomheden på et spændende initiativ på digitaliser.dk

IT- og Telestyrelsen har iværksat konkurrencen Offentlige Data I Spil, med det formål få løst hønen og ægget-problematikken indenfor offentlige dataservices. Der vil komme efterspørgsel efter offentlige dataservices hvorfor det vil give mening for offentlige myndigheder at lægge et data-servicelag ovenpå deres data.

Du kan i gruppen komme med dine ideer til brug af offentlige dataservice samt stemme på de andres ideer.

Jeg er glad for at se, at et af de første forslag er brug af Dannet, som jeg skrev om i 'Dansk for maskiner på web 3.0'.

Jeg er overbevist om, at netop sådanne initiativer, langsomt men sikkert vil bringe web 3.0 nærmere i Danmark. Efterhånden som vi indser, at der ofte er behov for let og dynamisk integration af datakilder til opfyldelse af vores umiddelbare behov, er det nødvendigt, at maskinerne finder relevante data og foretager integrationen, når behovet opstår og ikke først efter et længere udviklingsarbejde. Og er der et behov der kan løses med teknologi, så skal det nok blive løst med teknologi! 

For at understøtte rejsen mod web 3.0 vil det være en fordel, at man laver dataservicene korrekt fra starten. Mit forslag til konkurrencen vil derfor være et værktøj, som gør det let at knytte begreber brugt i dataservices til Dannet?s ontologi over det danske sprog.

admin adminusers billede

Kommentarer (1)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer