Koncentration

Jeg befinder mig i sofaen i stuen derhjemme med Mac'en på benene.

Ude fra køkkenet lyder en konstant skinger hvinen fra vores defekte opvaskemaskine.
Fra ungernes værelser ovenpå kan man høre musik - de hører begge Nephew og lillebror har startet sin cd 10 sekunder efter storebror, hvilket givet en interessant forsinket ekko effekt....

Konen sidder i sofaen ved siden af og zapper frem og tilbage på vores 30 forskellige kanaler - med lyden skruet pænt højt op...

Kan man ønske sig bedre omstændigheder at blogge i ?

I think not :-)

Flow - breaking and entering....

Jeg har før skrevet om at finde sit flow og blive i det. Nu - mens jeg skriver - kæmper jeg en brav kamp for at bevare mit flow og min koncentration trods de mange forstyrrelser, og I er nu med helt fremme ved frontlinjen..

De mange lyde kan jeg godt lukke ude, så længe de følger et mønster i længere tid.
Opvaskemaskinen generer f.eks. ikke med sin hylen, jeg ved også at den stopper efter 20 minutter, så jeg kan se (høre?) en ende på det - det er rart at kunne parkere den tanke.
Ungernes musik generer heller ikke, jeg kender mønsteret i sangene og det er langt bedre musik end Postmand Per og Crazy Frog (lillebror kalder det Crazy Fuck..), så det kan jeg også abstrahere fra.

Det er de nye lyde der er forstyrrende, så som når konen skifter over på en kanal hvor nogle folk skændes højlydt, så kræver det lige en dyb indånding og en re-fokusering før man kan fortsætte....

Næste udfordring er at en af drengene kalder. Nephew cd'en er gået i hak lige midt i yndlingssangen "Wannabe Darth Vader".
Situationen er kritisk og der skal handles lynhurtigt.

Jeg opdager til min gru at konen er ved at tage fodbad - ny forhindring mødt - dyb indånding...
Jeg rejser mig og går stille og roligt op og ordner cd'en og forvandles pludseligt til verdens bedste far, hvilket jeg bestemt ikke var tidligere på dagen...
Jeg smiler til det nu glade barn og uden at tale bevæger jeg mig ned i sofaen - dyb indånding og jeg er igang igen.

Vi kører igen.... 5 minutter. Så taler konen: "Har du husket at købe gave til festen på lørdag....".
Major context switch - to dybe indåndinger....tænkepause. Hun ser ud som om hun vil slå mig, så utålmodig er hun. Jeg skifter nok ikke så hurtigt kanal som tv'et gør...

Jeg besvarer spørgsmålet fyldestgørende, sikrer at besvarelsen er tilfredsstillende afleveret, tager en dyb indånding og fortsætter.

Det går godt. Almost done.

Oh bugger. Konen skifter over på Blackadder 2, damn - jeg giver op for nu :-)

(Senere på aftenen)
Som nævnt i et tidligere indlæg, *er *der bare mange forstyrrende elementer i dagligdagen - både derhjemme og på arbejdet - og måske skulle vi bare lære at være effektive på trods af dem.
Man kan vælge at håndtere dem forskelligt: Blive irriteret, overfokusere på forstyrrende lyde, jage støjsyndere på manisk vis eller man kan forsøge at abstrahere fra lydene gennem trænning.

Det samme gælder alle de blinkende ikoner på desktoppen.
Så man har måske 3 personer, der vil chatte på samme tid.
Registrer det og ignorér det...
Man får en email - vent med at besvare den. Hurtige svar er tit ikke særligt nyttige alligevel.

Det handler om fokus
Det handler om at kunne fokusere på hvad der er vigtigt.
Og det er jo ikke kun i et støjfyldt arbejdsmiljø, men også i et møde hvor mange taler og hvor man har glemt hvad der er i fokus.
Hvem genfinder den røde tråd og bevarer roen midt i kaos ?

Eller hvad med alt den viden vi som nørder snuser til ? Der er dælme også meget støj imellem, og det er rart at kunne holde fokus når man sorterer i dyngerne.

Støj is here to stay....

Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Peter Toft

Vi bruger store hovedtelefoner på arbejdet til at signalere, at her arbejdes og der høres (nok) musik. Det tages som tegn på at man melder sig ud af de gængse diskussioner. Det virker ok på arbejdet, men ikke i hjemmet. Min datter kan fortsat sende IRQ0 :-)

 • 0
 • 0
#2 Flamber Hansen

Det kan jo faktisk være godt, at blive afbrudt.

Jeg kan anbefale, at benytte vaskemaskinen, når der skal kodes. Du får 45min intens kodning - break på 5min - og så 45min tørring, hvor der bare bliver spyttet kode ud.

Hvis man kigger nærmere på det, så er det jo også sådan skolen/rygere arbejder.

Meeen...hvis der er konstante afbrydelser - enten skrigende unger, koner eller chefer - så fungerer det jo slet ikke.

 • 0
 • 0
#4 Anne-Sofie Nielsen

Hovedtelefoner virker som et symptom på, at man sidder for mange mennesker i et lokale, gør det ikke?

For mig er 2-mands kontorer er det optimale, fordi man får en at sparre med, men ikke bliver forstyrret unødigt. Men jeg bliver også temmeligt nemt forstyrret, hvis der er andre i lokalet, som taler.

 • 0
 • 0
#5 Død Profil

Godt at høre at der er andre som har samme problemer. Jeg gik var helt bange for at det nok bare var en side-effekt jeg at blive ældre, at jeg ikke kunne koncentrere mig til at arbejde dagen igennem foran computeren mere :-)

Mvh,

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere