Kom og støt Poul-Henning Kamps retsag mod Microsoft-skatten

Jeg har med stor interesse læst Poul-Hennings (PHKs) retsag mod Lenovo om Microsoft-skatten. Kort fortalt vil PHK gerne betale Lenovo for deres laptop (hardwaren), men ikke for den Windows-software som han blev nødt til at betale for. For dem som ikke er helt med, så læs http://phk.freebsd.dk/MicrosoftSkat og http://www.version2.dk/blogs/poulhenningkamp
Dette er klart den vigtigste sag for os Open Source/Linux/BSD-brugere i år 2010.

Jeg har lige lavet lidt mere hjemmearbejde om sagen. Man kan få adgang til retslokale 3.2 - enten 8.30 eller 9.00 - og det er først til mølle. Dog har Lyngby byret forsikret mig, at de kan åbne nabolokalet, hvis der kommer mange tilhørere.

Mener du heller ikke at Lenovo/DELL/osv skal have lov til at påtvinge os Linux/BSD-brugere en reel medudgift for Microsofts Windows-licenser, så gør som mig; mød op i Lyngby Byret, Lyngby Hovedgade 96 (indkørsel via Hollandsvej). Det ligger ca 200 meter fra Lyngby S-station. Vi skal finde retslokale 3.2. Datoen er 13. oktober og vi skal da være med! PHK kæmper en god sag for os alle.

Vi vil købe cool hardware uden slatten software - vi har selv noget cool software (og det er frit, lovligt og gratis). Derfor skal PHK vinde!

/pto

Kommentarer (23)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Ole Wolf

Til gengæld kan vi vel godt formode, at Lenovo pga. de mistede indtægter og evt. bøvl med at få Microsoft til at indgå en aftale vil forsøge at anke sagen, såfremt Lenovo taber. Det betyder, at der sikkert kommer en chance mere for dem, der ikke når at komme med. :-/

 • 0
 • 0
#5 Torben Frandsen

Må man heppe?

Det må man næppe.

Og ikke for at være en sur gammel prut, men jeg kan ikke se hvordan man kan "støtte" PHK ved at møde op. Det vil da sikkert være rart for ham ikke at føle sig ensom, men selv et nok så massivt fremmøde bør da ikke påvirke udfaldet. Uanset hvor mine sympatier måtte ligge, ville det være en hård prøvelse for resterne af min tiltro til det danske retssystem hvis det gjorde.

 • 0
 • 0
#7 Carsten Pedersen

Og ikke for at være en sur gammel prut, men jeg kan ikke se hvordan man kan "støtte" PHK ved at møde op

Støtten vil være indirekte. De fleste retssager har ingen, eller meget få tilhørere. Hvis mange møder op vil det helt klart påvirke dommeren - han er også et menneske. Fremmødet vil måske ikke påvirke slutresultatet, men dommerens lyst til at gøre et ordenligt stykke arbejde vil helt sikker være påvirket af, hvor stor bevågenhed han kan mærke sagen har.

 • 0
 • 0
#8 Martin Bøgelund

Og ikke for at være en sur gammel prut, men jeg kan ikke se hvordan man kan "støtte" PHK ved at møde op.

Fremmøde er en demonstration af interesse. Jeg tror det er vigtigt at sende et signal til Lenovo, Microsoft, og resten af samfundet, at dette er et vigtigt spørgsmål at få afklaret, og at vi er nogle der synes, at fri konkurrence og fair markedsforhold ikke skal lide under tvungen Windows-skat til "Bills Angels".

Og rationelt set "spilder" PHK en masse tid og muligvis penge på i denne sag at gøre det nødvendige og rigtige.

Om ikke andet, så synes jeg det er en god måde at vise respekt for PHK og hans indsats, når man møder op og viser sin støtte til hans sag.

(Som jyde er jeg desværre geografisk handicappet mht. fremmøde.)

 • 0
 • 0
#10 Hans Schou

af Peter Toft,

jeg forventer at den er "done" til frokost.

Nu er replikskiftet ikke offentliggjort fra Lenovos side, men PHK's fylder en del, så jeg kunne godt forestille mig at der ikke kommer en rets-afgørelse d. 13., men at der kommer et nyt retsmøde senere.

og man må ikke heppe eller sige noget. Selv sagsøger kan blive smidt ud, hvis ikke han opfører sig ordentligt.

 • 0
 • 0
#15 Ask Holme

Hej Thomas og Thomas

Optagelse af retsmøder er kun tilladt hvis retten - undtagelsesvis - tillader dette. Normalt er der krav om at udstyr som kan optage slukkes helt (en mobil på lydløs er fx. ikke tilladt for almindeligt dødelige) eller slet ikke medbringes.

Hvis man er et nyhedsmedie er der lidt mildere regler men såvidt jeg har forstået det må heller ikke de decideret optage retsmødet.

Roskilde Byret har en fin gennemgang af reglerne (der vist er ens for alle retter) http://www.domstol.dk/Roskilde/nyheder/ovrigenyheder/Pages/Anvendelseafm...

 • 0
 • 0
#16 Thomas Jensen

Ja, okay, man har da lov at håbe på dommeren vil lave en undtagelse. Jeg vil gerne opfordre til at en af jer, der regner med at møde op, kontakter retten og anmoder om tilladelse til at optage retsmødet og lægge det på nettet som podcast.

Men ellers skal der nok være nogle medier der dukker op. Er der lavet en pressemeddelelse?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere