Kod i ferien - the end (?)

Da Kod i ferien initiativet gik i luften, fik det en del omtale, bl.a. her på version2.

Onsdag eftermiddag markerede IT- og Telestyrelsen (itst) at projektet var gennemført, ved et arrangement på Café Merci.

De studerende havde hver et kort indlæg om deres projekt; hvad det gik ud på, hvordan de havde lavet det, og hvad de synes om det. I alt 11 indlæg fra studerende i ca. alderen 21-27 år. Itst kvitterede med en sammenfatning og uddelte fortjent ros, hvorefter der var fri snak...

Mit indtryk var entydigt: initiativet og de enkelte projekter har været den succes man kunne håbe på.

Alle parter har fået fået noget ud af det:

De studerende er blevet udfordret i at skulle løse opgaver for "kunder" (og ikke dem selv/deres lærer :-) )

"Kunderne" - i forskellige dele af det offentlige - har fået friske øjne og energi ind i opgaver, der ellers ikke var overskud til. Og det lyder til, at nogle af kunderne fortsætter samarbejdet med de studerende, for at videreudvikle eller produktionsmodne sommerprojekterne.

Itst har nydt godt af – som de også med initiativet efterspørger - at blive udfordret med et andet mind-set, og kan også bruge den positive erfaring med en anden udviklingsmodel end statens gængse (mindre fastlåst/udbud/vandfald, andre "leverandører", platforme).

Det var tydeligt at projekternes succes ikke alene bygger på de studerenes energi, eller på at der bruges open source, men også på den energi og entusiasme medarbejderne i itst har givet som sparringspartnere og fødselshjælpere.

Jeg håber at itst beslutter at videreføre - og gerne forstærker – initiativet til næste år!

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kim Rostgaard Christensen

Er det en indtænkt del af projektet at systemerne skal i drift?

Og er der krav til dokumentation/overlevering når nu de studerende finder grønnere græsgange?

Jeg spørger fordi jeg syntes initiativet er rigtig godt. Og de enkelte projekter ikke bør strande på det grundlag at der måske ikke længere er ildsjæle til at pleje dem mere.

  • 1
  • 0
#2 Morten Kristoffer Hansen

Hej Kim Tak for roserne til dig og Lars!

Vi har bestemt fokus på at der ikke er noget der skal strande! Hvordan det præcist sker, er forskelligt fra projekt til projekt. Et par eksempler: * Den nye funktionalitet til Tagger projektet er udviklet direkte på deres Git og er nu i det officielle træ: http://digitaliser.dk/news/1644328 * Vagtplansystemets nye intelligens er ved at blive indarbejdet i standardproduktet * Artikeleksport projekterne er alle ved at blive vurderet for hvordan de bedst lever videre. Håbet pt. er at kunne tilbyde wrapperen som en service og at leverandører vil tage cms-modulerne til sig.

Al koden ligger i øvrigt i vores SVN (noget er stadig på vej.) Den komplette oversigt over de projekter der var med i Kod i ferien får du i netværketDigitalisér.dk

Så ingen stranding her, selv om strand og ferie ofte hører sammen ;-)

/morten, itst

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere