Kender du Balsamiq eller noget bedre?

Efter en hård kamp har jeg fået afleveret mit speciale og kan endelig bruge lidt velfortjent fritid på et par skuffeprojekter, jeg har liggende. Faktisk kan jeg endelig komme på arbejde og bruge noget tid på et af mine skuffeprojekter.

I morgen tager min arbejdsgiver alle os nørder med ud i en hytte i to arbejdsdage og giver os frie hænder til at arbejde på et valgfrit projekt. Vi kalder begivenheden hackerdays (bum bum - ikke så beskrivende navn), og jeg skrev også om det forrige gang, vi gjorde det.

Jeg har forberedt et par ideer, og da proceduren er, at man starter ud med at beskrive sine ideer, så alle interesserede har mulighed for at bidrage, ville jeg tegne en mockup af min ide at forklare ud fra. Og så var det min bedre halvdel kom med et godt tip. Brug Balsamiq.

Balsamiq er et værktøj til hurtigt at lave mockups, der ligner de er tegnet i hånden - bare meget bedre end jeg ville have tålmodighed til. Det hele foregår meget simpelt og er i stor stil baseret på drag-n-drop af i forvejen definerede elementer, som så kan tilpasses.

Resultatet er lige så tilpas håndtegnet grimt, at brugerne formentlig ikke tror, at det er det endelige design, og når man er færdig kan resultatet gemmes som et billede eller som en projektfil, der kan arbejdes videre på senere. Projektfilen er et XML-dokument, som nemt kan gemmes eller distribueres.

Det tog mig 5 minutters leg med værktøjet til at få fornemmelsen af at dette kunne jeg bruge til noget. Det skal dog siges at jeg ikke før har brugt værktøjer til mockups - jeg bruger normalt tavle, whiteboard eller papir.

Hvad bruger du' Hvad synes du om Balsamiq og kender du nogle endnu bedre alternativer'

Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Simon Møgelvang Bang

Hej Therese

Balsamiq er ret godt og bruger det tit når der skal laves GUI design, det er netop som du skriver så tilpas tydeligt at det ikke er færdigt at kunden også kan forstå at der skal bruges lidt tid på det endelige design.

Men derudover er en tavle og et digital-kamera altid en udemærket løsning

 • 0
 • 0
Max Rydahl Andersen

Balsamiq har lige det niveau af at vaere ekstrem hurtigt at bruge og tilpas grim til at jeg ikke begynder at bruge tid paa at faa det helt perfekt samt alle ved det ikke er en prototype, men bare en mockup.

p.s. Hvis dit produkt er baseret paa Eclipse saa kan du bruge det lille plugin jeg lavede sidste uge til at tage eksisterende dialoger og importere i Balsamiq, se http://in.relation.to/Bloggers/InstantMockupForEclipseSWTApplications

 • 0
 • 0
Rasmus Kaae

Stop med al den teknologi i arbejdsmøderne.

Man bliver ikke mere effektiv af at have flotte tegninger!

Vi plejer at bruge en tavle/whiteboard til at udveksle ideer og et digital kamera til de dele der skal foreviges.

Hvis ideer udveksler "remote" bruger jeg gerne word+paint til at illustrere med - ligesom brugerne gør det samme (hvis de da ikke bare siger "det skal bare ligne xyz-applikation")

 • 0
 • 0
Christian Melchior

...netop som jeg stod og skulle bruge et program til at dokumentere nogle designidéer.

Efter at have rodet med det et par timer virker det som et fint værktøj. Dog fremstår det stadig lidt upoleret i kanten og jeg savner især mulighederne for fritegning samt farvelægning af mange af de UI-elementer der følger med - Men helt sikkert et værktøj jeg vil holde øje med i fremtiden.

 • 0
 • 0
Kasper Birch Olsen

Det er jo tit at man har brug for at vise en eller anden skitse til kunderne og her er balsamiq da et fantastisk værktøj. Det tager 2 minutter at lave skitsen, den kan gemmes og arbejdes videre på og man kan læse hvad jeg skriver (det kan man ikke når jeg har tegnet på en tavle).

 • 0
 • 0
Torben Sørensen

Korte møder = tavle+cam hos mig. Design workshops = alle tre og efterbehandling/dokumentation + forslag man udarbejder forinden gøres let i Balsamiq selvom det reagerer lidt langsomt synes jeg.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere